BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

AK Partide istifa haberi

AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Ömer Şirin, yönetim kurulu üyeliğinden ve başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini söyledi.

Abone ol

Alanya ilçe başkanı Hüseyin Güney'in, ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek olağan kongre için ''masa başında delege listesi hazırladığını'' ileri süren Şirin, ''Bu hazırlanan delege listeleri, tamamıyla masa başında ve çoğunluğu sahte imzalarla tertiplenip, kılıfına uygun hale getirilmiştir'' dedi.

Güney'in ilçe başkanlığına gelmesiyle partinin ''dışarıdan yönetilmeye başlandığını'' savunan Şirin, ''Bu safhada partisini düşünen ve partisine zarar gelmesini istemeyen, parti tüzüğü doğrultusunda hareket edilmesini isteyen gerçek AK Partililer'in delege listelerine itiraz dilekçeleri il teşkilatı tarafından dikkate alınmamıştır'' diye konuştu.

Genel merkez ve parti tüzüğüne aykırı hareket edildiğini öne süren Şirin, ''Gizli ve sahte imzalarla bu delege listelerini hazırlayanlar hakkında savcılık makamına suç duyurusunda bulundum. Bundan sonra söz yüce adaletindir'' dedi.