BIST 9.923
DOLAR 34,15
EURO 38,04
ALTIN 2.884,14
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti masoniktir

CHP Lideri Baykal Ak Parti'nin "masonik bir parti" haline geldiğini iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin ''masonik bir parti'' haline geldiğini öne sürerek, ''Kendi yandaşları arasında özel bir dayanışması, özel bir hukuku olan özel bir anlayışı sahip bir parti haline dönüşmüştür'' dedi.
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Genel Merkeze 1 saat gecikmeyle gelen Baykal, toplantıda ülke gündemindeki konuları değerlendireceklerini belirterek, salona geçmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunma yapmak üzere Genel Merkez'e gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e destek için yapılan protesto gösterisini anımsatarak, ''Çevre Sokak'a ters yönden giriş yapmak zorunda kaldınız, buna neden olan eylemi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Baykal, Türkiye'de siyasetin bir değişim geçirdiğini ve bu değişimi herkesin anlaması gerektiğini söyledi. Baykal, ''Kişisel kavgalar sürtüşmeler, alışılmış eski hastalıklı siyaset artık CHP'de hiçbir şekilde etkili olamayacaktır'' dedi. Deniz Baykal, CHP'nin kurumsallaşmış bir parti olduğunu ve yetkili organlarının görev alanları çerçevesinde gerekli kararları alacağını ifade etti.

''AK Parti İstanbul İl Başkanı'nın heyelan nedeniyle boşaltması istenen villasından çıkmak istemediği'' yönündeki haberlerin hatırlatılmasına karşılık Baykal, şunları söyledi: ''AKP il başkanı 'ya devlet bana bir ödemede bulunsun ya da ben burada oturmaya devam edeceğim' demiş. Yani belediyenin, devletin yetkili kurumlarının orada oturulamayacağı yönündeki kararı karşısında çıkmak için kendisine ödeme yapılmasını istemiş. Bugün AKP Türkiye'de iktidarda, televizyonlarda her gün yüreğimizi parçalayan üzüntü verici sahneler görüyoruz. İnsanlar evlerinden çocuklarıyla feryatlar içinde sökülerek çıkarılıyor, onlara ne bir ödeme yapılıyor ne de evlerinde yaşama hakkı onlara tanınıyor. Anlaşılıyor ki, AKP İl Başkanı olunca durum değişiyor.

Bizim anlatmaya çalıştığımız da bu. AKP artık masonik bir parti olmuştur. Kendi yandaşları arasında özel bir dayanışması, özel bir hukuku olan, özel bir anlayışa sahip bir parti haline dönüşmüştür. Türkiye'de standartlar AKP'liler ve diğerleri için olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Yasalar ona göre uygulanmaktadır. Yaşanan bunun çok net açık bir örneğidir.''

MERKEZ BANKASI'NA ATAMA
Baykal, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atamaya ilişkin sürece yönelik bir soruyu yanıtlarken, ''Merkez Bankası Başkanlığı konusunu AKP yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Merkez Bankası Başkanı adayından Bakanlar Kurulu'nun dahi haberi yok. MİT başkanları bile böyle atanmaz. Abdüllatif Şener, Merkez Bankası Başkan adayının kim olduğunu bilmiyor. Böyle şey olabilir mi? Bakanlar Kurulu üyelerine Merkez Bankası Başkanı konusunda gözü kapalı boş bir kararnameye imza atmak yakışır mı?'' diye konuştu.
Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin görevini ciddiyetle yapan, ülke içinde ve dışında saygınlık oluşturmuş bir yönetici olduğunu ifade eden Baykal, buna rağmen neden bir değişiklik ihtiyacının ortaya çıktığını sordu. Baykal, şöyle devam etti:

''Merkez Bankası Başkanlığı konusunda Başbakan'ın sergilediği tavır, Türkiye'ye çok zarar vermiştir. Bu, her konuda kendisini gösteren bir tutumun bir yansımasıdır. Eğer önerilen ismin Merkez Bankası Başkanı olarak atanması sağlanamıyorsa, zararın neresinden dönülse kardır. Hükümetin makulü yakalayarak, eski Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'yi yeni bir kararnameyle Çankaya'ya göndermesi gerektiğine inanıyorum. Bu, rahatlatır, sıkıntıyı aşmamıza yardımcı olur. Yapılmamasında hiçbir neden yoktur.''