BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti Karun'a hayran kaldı

Uşak’a gelen 32 ana –kız, Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’ni gezdi.

Abone ol
AK Parti Tokat Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, AK Parti Uşak Kadın Kolları Teşkilatının davetlisi olarak kente geldi. Kardeş il projesi Ana-Kız programı kapsamında Uşak’a gelen Tokatlı 16 kadın ve 16 kızdan oluşan 32 kişi, AK Parti Uşak Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Güldüren Arıtürk rehberliğinde tarihi yerleri gezdi.
 
Dün sabah saatlerinde Uşak’a gelen ve Banaz’ın Paşacık köyündeki yayla şenliklerine katılan Tokatlı kadınlar bugün de Karun Hazineleri’nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi, Atatürk Etnografya Müzesi, Karahallı’daki Clandras Köprüsü ve Ulubey kanyonlarını ziyaret etti. Arkeoloji müzesinde sergilenen Karun Hazineleri’ne hayran kalan kadınlar sahtesi ile değiştirilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broşu merakla incelediler. Broşun daha büyük bir eser olduğunu düşündüklerini ancak gördükleri eserin bu kadar küçük olmasına şaşırdıklarını ifade eden Tokatlı kadınlar broş önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 

AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Gülderen Arıtürk, proje kapsamında Tokat ilini kardeş şehir olarak seçtiklerini ifade ederek, “Tokatlı kardeşlerimizi üç gün şehrimizde ağırlayacağız. Kendileri ile Çanakkale gezisinde tanışmıştık. Daha sonra karşılıklı kardeş şehir olma fikri ortaya çıktı. Uşak teşkilatı olarak Tokatlı hanımlarımızı ilimizin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiriyoruz. Daha sonra biz de Tokat’a gidip kendilerini ziyaret edeceğiz”dedi