AK Parti, Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gençleri zararlı alışkanlardan koruma ve milli değerlere uygun yetişmeleri için ortak çalışma yapacak.
Abone olBu doğrultuda, gençler için yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi amacıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.
AK Parti Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre, 24 Eylül'de, parti genel merkez binasında, Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.
Çalıştayda, AK Partili Belediyeler tarafından, "Bilgi Evleri", "Eğitim Destek Merkezleri", "Gençlik Merkezi", "Kültür Merkezleri" gibi isimlerle özellikle ilk ve ortaöğretim çağında bulunan öğrencilere yönelik yürütülen hizmetler değerlendirilecek.
Başta ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sokaktan, zararlı alışkanlıklardan, kafelerden kurtararak eğlenebilecekleri, öğrenebilecekleri sosyal ve kültürel becerilerini geliştirebilecekleri ortamların oluşturulmasına yönelik çalışmalar da ele alınacak.
Çalıştayda, ayrıca çocuk ve gençlerin kendi moral değerleri çerçevesinde yetişmelerini sağlamak için konferanslar, seminerler, yarışmalar, kulüp çalışmaları, geziler, müzik, sinema kursları gibi etkinlikler de düzenlenmesi planlanırken, bugüne kadar yürütülen bu hizmetlerin daha yaygın, etkin ve verimli olabilmesi için neler yapılması gerektiği konusu, öncelikli hedef kitlesinin kimler olacağı, eğitim, içerik ve yöntemin nasıl oluşturulması yönündeki sorular gündeme gelecek.
Medeniyet değerlerine uygun bir yapı öngörülüyor
Söz konusu çalışmalarda, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla nasıl bir iş birliği ve eşgüdüm oluşturulabileceği yönünde değerlendirmelerin yapılacağı çalıştayda, katılımcı olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katılacak.
Yaklaşık 30-40 kişilik bir katılımcı grup ile gerçekleştirilmesi öngörülen çalıştay, Prof. Dr. Erol Göka yönetiminde "sohbet-çalıştay" şeklinde yapılacak.
Çalıştayın ardından kısa bir sonuç raporunun da oluşturulması planlanıyor.