BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

AK Parti daha da hareketlenecek! Yeni istifalar gelebilir

İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan sonra Melih Gökçek'in de istifasının istendiği haberleri AK parti'de büyük bir hareketliliğe neden oldu. Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan, Erdoğan'ın, istifasını istediği 6 ilin belediye başkanları listesine başka illerin de ekleneceğini yazdı.

Abone ol

Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından AK parti kulislerinde konuşulan yeni iddiaları köşesinde okuyucularıyla paylaştı. Çevikcan AK Parti'de yaşanacak değişimin devamının geleceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Partide metal yorgunluğu görüyorum' demesinin ardından gözler AK Parti'de yaşanacak yenilenmeye çevrilmişti.

AK PARTİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM

İBB'de yaşanan Kadir Topbaş'ın istifasının ardından kulislerde konuşulan iddialar AK Parti'de ciddi bir değişime gidildiği yönünde. Dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği haberlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Şu anda böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez" şeklinde yanıt vermesi bu iddiaları güçlendirdi. Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikcan bu iddiaları köşesine taşıdı;

BAŞKA İLLER VE İSİMLER DE VAR

Çevikçan "Ankara siyasetinde hareketlilik yılbaşına doğru tırmanacak. Cumhurbaşkanı'nın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği yolundaki haberlere başka iller, başka isimler eklenecek " dedi. İşte Serpil Çevikcan'ın o yazısı...

YOL HARİTASI UYGULANMAYA BAŞLANDI

Devlet yönetiminin ana mesaisini yürütürken, diğer yandan partinin 2019'da yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarıyla çıkabileceği bir değişimi gerçekleştirmek için yol haritasını uygulamaya başladı.

ASIL SİLKELENME YEREL YÖNETİMLERDE

Önümüzdeki aya kadar partinin ilçe kongreleri, şubata da kadar da il kongreleri tamamlanacak. Asıl silkelenme yerel yönetimlerde olacak. Erdoğan, 2019 yerel seçimini zıplama tahtası olarak görüyor.

Cumhurbaşkanı, çok farklı dinamiklerin etkisine açık olan ve iktidardaki partilerin her zaman genel seçimden daha düşük oy aldıkları yerel seçimin dezavantajlarını iyi biliyor.

BÜYÜK İLLERDE HATAYA YER YOK

16 Nisan referandumunda, "evet" oylarını aşağıya çekerek belirleyici olan başta İstanbul ve Ankara olmak üzere metropol kentlerde en küçük bir hataya tahammülü yok.Bu nedenledir ki AK Parti deneyiminde yüzde 25'lere ancak ulaşan yerel yönetimlerde değişim oranının bu kez yüzde 50'ye yaklaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

"HAREKETLİLİK YILBAŞINA DOĞRU TIRMANACAK"

Önce 7 Haziran seçimlerinde, ardından 16 Nisan referandumunda alınan sonuçların çaldığı alarm zilini iyi okuyan Erdoğan, kuruluşundaki AK Parti'yi dirilterek, "tarihi bir dönüm noktası" dediği 2019'da yeni bir hikâye yazmak istiyor.

Bu nedenle AK Parti açısından sancılı bir süreç ilerliyor, ilerleyecek. Ankara siyasetinde hareketlilik yılbaşına doğru tırmanacak. Cumhurbaşkanı'nın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği yolundaki haberlere başka iller, başka isimler eklenecek.