BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,04
ALTIN 2.833,69
HABER /  POLİTİKA

AK Parti boyun eğmiyor

Eski ABD'li büyükelçi Abramowitz'ten ilginç sözler: Laikler AK Parti'yi hor görüyor. Parti generallere direniyor.

Abone ol

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Newsweek’te yayınlanan yazısında Türkiye’de seçim yaklaştıkça ortamın gergin olduğunu belirterek, “AKP yine çoğunluğu elde ederse sorunlar katlanabilir. Askerler, kendi cumhurbaşkanı seçebilecek AKP’nin kontrolündeki bir parlamentoya izin verir mi?” değerlendirmesini yaptı.

Abramowitz, 10 yıl önce generallerin Necmettin Erbakan’ı iktidardan uzaklaştırdıklarını ancak AKP’nin usulca gitmeyi reddettiğini kaydetti.

LAİKLER HOR GÖRÜYOR

AKP’nin askerlere meydan okuyarak genel bir seçim çağrısını yaptığını öne süren gazete, AKP’nin bu rest çekerken gücünü halkın arasındaki popülaritesinden aldığını belirtti. Halen Türkiye’de yaşanan kriz ile önceki krizlerin arasında diğer kilit bir farkının da ekonominin durumunu oluşturduğunu kaydeden Abramowitz, buna karşın Türkiye’nin giderek artan bir biçimde bölündüğünü, laiklerin AKP’ye daha çok güç kaybetmekten çok korktuklarını öne sürerek “Laikler, partiyi hor görüyor ve fırsat verilirse, devleti Türkiye’nin yaşamının tüm alanlarında İslam’ı ilerletmek için kullanacağından eminler” yorumunu yaptı.