BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayı Hüseyin Emin Öztürk çocuklar için siyaset diyor

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Emin Öztürk, siyasete çocuklar için girdiğini vurguladı. Öztürk, Filistin izlenimlerini de paylaştı.

Abone ol

Çocukların eğitimi için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Emin Öztürk, siyasete ne zaman ve nasıl başladığını anlattı.

Geçen hafta Filistin'i ziyaret eden Hüseyin Emin Öztürk, "Oradaki kardeşlerimizin hangi şartlar altında yaşadığını gördüm. Filistin toprakları adeta açık hapishaneye dönmüş" sözleriyle izlenimlerini aktardı.

Filistinli çocukların da, annelerin de ümidinin Türkiye olduğunu vurgulayan Hüseyin Emin Öztürk, "Ülkemizin birlik ve beraberliği, güç ve kudretinin artması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için her sabah namazı Mescid-i Aksa’da dua ettiklerini söylüyorlar" dedi.

MAZLUM VE MAĞDUR ÇOCUKLAR İÇİN SİYASET

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Sosyolog, Şair ve Yazar Dr. Hüseyin Emin Öztürk’e "Yıllardır eğitimle uğraşıyorsunuz, neden siyasete girmeye karar verdiniz?" diye sorduk.

Hüseyin Emin Öztürk “Aslında hayatın kendisi bir siyaset. Günlük hayatımızda bile belirsizlikler ve risklerle dolu sayısız kararlar veriyoruz, tercihlerde bulunuyoruz. Bunu yaparken bir inancın ve fikrin etkisiyle karar veriyoruz. Mikro ve makro ölçekli bütün kararlarımız bir siyasetin sonucu. Kastınız aktif siyaset ise buna Ak Partinin kuruluşu ile başladım. Ak Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. 2004 – 2007 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevini yaptım” yanıtını verdi.

ekran-resmi-2015-04-06-11.32.40.png

BÜTÜN MAZLUMLARIN UMUDU TÜRKİYE CUMHURİYETİ

"Siz sürekli çocuklar için siyaset diyorsunuz, neden çocuklar için siyaset?" sorusuna Hüseyin Emin Öztürk, şöyle yanıt verdi:

Çocuklar her toplumun geleceğidir. Bizim için de öyle. Onları ne kadar iyi eğitirsek geleceğimize daha güvenle bakabiliriz. Gerek akademik çalışmalarım ve gerekse edebi çalışmalarım hep çocuklar üzerine oldu. Öncelikle çocukları çok seviyorum. Ülkemizin ve dünya çocuklarının mağdur ve mazlum olmasını istemiyorum. Ama bugün öyle mi? Hamdolsun ülkemizin çocukları büyük ölçüde huzur ve güven içerisinde.

Ya etrafımızdaki Müslüman ülkelerin çocukları… Bugün dünyada nerede bir ev yıkılıyorsa, nerede bir kan akıyorsa, nerede gözyaşı dökülüyor ağıtlar yükseliyorsa orada Müslüman bacılarımızın ve onların çocuklarının olduğunu görüyoruz. Bugün dünyadaki bütün mazlum ve mağdur insanların ümidi Türkiye Cumhuriyeti. Afrikadan Asya’ya, Balkanlardan Ortadoğu’ya bütün mağdurların beklentileri yine bizim ülkemiz.

filistin-ak-parti.jpg

MESCİD-İ AKSA'DA ERDOĞAN İÇİN DUA EDİYORLAR

Geçtiğimiz günlerde Filistin’e gittim. Oradaki kardeşlerimizin hangi şartlar altında yaşadığını gördüm. Filistin toprakları adeta açık hapishaneye dönmüş. Akrabalar başka mahalledeki yakınlarının yanına bile demir parmaklıklardan geçerek gidiyorlar. Filistinli çocukların da, annelerin de ümidi ülkemiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, güç ve kudretinin artması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için her sabah namazı Mescid-i Aksa’da dua ettiklerini söylüyorlar. Dünyada çocukların öksüz ve yetim kalmamaları için, savaştan beslenen çıkar odaklarının planlarını boşa çıkarmak için güçlü olmamız gerekmektedir. Dünya siyasetinde haklıların değil, güçlülerin sözü geçiyor. Bugün ve gelecekte güçlü olmamızın temeli de en büyük sermayemiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitimle hayata hazırlanmasıdır. Yeni anayasa ile eğitimde yapılacak reformlar bunun güvencesi olacaktır.

unnamed.20150406113207.jpg

Dr. HÜSEYİN EMİN ÖZTÜRK KİMDİR?

Şair, yazar, sosyolog Hüseyin Emin Öztürk, 1958 yılında Kayseri’de doğdu. Ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bölümünde "Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler" adlı tezi ile Yüksek Lisans yaptı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde "Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkileri" adlı tez çalışmasıyla bilim doktoru unvanını aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın değişik birimlerinde görev aldı. Ankara, İstanbul Yayınevleri Kurucu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nin basım – yayım ve tanıtım hizmetlerinden sorumlu Vakıf Yayınları işletmesinin Kurucu İşletme Müdürlüğü görevini yürüttü.

Türkiye’de ilk özel radyolardan olan Akra FM radyosunun Kurucu Genel Müdürlüğünü yaptı. Halen kurucusu bulunduğu Özel Gökyüzü Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanıdır. Siyasete Ak Parti ile başladı. Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2004 mahalli seçimlerinde Kartal ilçesinden İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Üç dönem İstanbul İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Daimi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

Edebiyata şiirle başladı. Şiirleri değişik edebiyat dergilerinde yayımlandı. Çocuklar için hikâye ve romanlar yazdı. “Kınalı Kuzu” adlı eseriyle 1979 yılında Gerçek Dergisi’nin Çocuk Hikâyesi Yarışmasında birinci oldu. “Yaralı Keklik” adlı eseriyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 1987 yılı Çocuk Edebiyatı ikincilik ödülünü, “Gül Ağacı”, “Çiğdem Çiçekleri” adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin

1988 Yılı Çocuk Edebiyatı dalı “Yılın Yazarı” ödülünü aldı. “Gül Ağacı” adlı eseri İngilizceye, “Yaralı Keklik” adlı eseri ise Farsçaya çevrildi. Eserlerinden bazıları senaryolaştırıldı. “Düştüm Kâbe Yollarına” adlı şiiri Ender Doğan tarafından, “Efsunlu Şehir” adlı şiiri ise Amir Ateş tarafından bestelenerek TRT repertuvarına girdi.

Türkiye Gönüllü Teşekküllüler Vakfı Kurucusu, Türkiye Yazarlar Birliği, Birleşik Sanatçılar Derneği, İLESAM üyesidir. Halen “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği”nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça biliyor.

ESERLERİ:
Kınalı Kuzu,
Derviş Dede’nin Dilinden İman Prensipleri,
Bu Sevdanın Uğrunda,
Derviş Dede’nin Dilinden İbadet İlkeleri,
Yaralı Keklik, Çiğdem Çiçekleri,
Gül Ağacı,
İpek Kuyruklu Uçurtma,
Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler,
Kişilik Gelişimi Açısından Çocuk ve Televizyon,
Kalbimin Kanat Sesleri,
Rüya Şiirleri