BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti % 68 kapatılacak

JP Morgan, kapatma davasıyla ilgili hazırladığı raporda bu tahminde bulundu.

Abone ol JP Morgan AKP'nin kapatılmasının Türkiye için büyük bir sorun yaratmayacağı ve büyük olasılıkla karardan sonraki 3 ay içinde ara seçime gidileceği belirtildi.

Bu seçimde iddianamede siyaset yasağı istenen Tayyip Erdoğan'ın, yüzde 79 olasılıkla bağımsız olarak yeniden Meclis'e girerek tekrar başbakan olacağı da savunulan JP Morgan raporunda, Erdoğan'ın seçime girmesine izin verilmemesi ihtimali yüzde 21 olarak hesaplandı ve bu durumda oluşacak siyasi tabloya ilişkin şu 3 senaryoya yer verildi:

SİYASİ BEKA KAYGISI...

'AKP, yüzde 40 olasılıkla yeni bir isim altında ama daha zayıf bir pozisyonda yeniden iktidara geçer. AKP, yüzde 40 olasılıkla Meclis'te çoğunluğu sağlayamaz. Yüzde 20 olasılıkla da ülkede oluşan siyasi boşluk, sokak çatışmalarına dönüşür.' Ünlü yatırım firmasının Türkiye analistleri, hükümetin bu süreçte izleyeceği politikaya ilişkin ise, 'AKP, daha çok siyasi bekasına odaklanacak. Bu yüzden işçi piyasası reformu, enerji özelleştirmeleri ve vergi kaçakçılığı alanında büyük gelişme yaşanmayacak. Ancak AB'ye üyelik için yeni adımlar atmayı sürdürecek' değerlendirmesini yaptı.