BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,13
ALTIN 2.874,29
HABER /  POLİTİKA

AK Parti 5 yıl daha istiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Kasım 2007'de seçmenimizden 5 yıl daha isteyeceğiz" dedi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Kasım 2007'de seçmenimizden 5 yıl daha isteyeceğiz. Amacımız, Türkiye'yi o 5 yılda dünyanın en çok kalkınan 10 ülkesi arasına sokmak" dedi.

Partisinin Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen toplantısı"nda konuşan Şahin, "Eğer AK Parti iktidar olmasaydı 40 ay önce Türkiye'de neler olurdu? Eğer AK Parti tek başına iktidar olmasaydı Türkiye siyasi partiler mezarlığı olmaya devam ederdi. 40 ayda hiçbir siyasi parti hakkında dava açılmadı. Hiçbir siyasiye yasak gelmedi. AK Parti iktidar olmasaydı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şiir okuduğu için var olan siyasi yasağı hala devam edecekti. AK Parti iktidar oldu ve siyasetin özgürlük alanı genişledi" şeklinde konuştu.

Partisinin iktidara gelmesinden önce Türkiye hakkında Avrupa'daki çeşitli kurumlarca hazırlanmış işkence raporları bulunduğunu da anlatan Şahin, Türkiye ile ilgili artık böyle raporların bulunmadığını kaydetti.

Şahin, şunları söyledi:

"40 ay önce AK Parti iktidar olmasaydı siviller zaman zaman askeri mahkemelerde yargılanmaya devam edecekti. DGM'ler devam ediyor olacaktı. Ama artık tüm bunlar Türkiye'nin gündeminden kalktı. MGK Sekreteri hala asker olacaktı, sivil olmayacaktı. Bunlar ufak değişiklikler değil, Türkiye'nin demokrasi yolunda çehresini değiştiren değişikliklerdir. Artık bu ülkede yaşayan her vatandaş çocuğuna örf, adet ve inançlarına göre istediği ismi verebiliyor. Bu ülkede yaşayan herkes ana dilini öğrenebiliyor."

Mehmet Ali Şahin, yasakların ilgi uyandırdığını, serbest bırakılması durumunda her şeyin normalleştiğini ifade ederek, "Ana dilde yayın başladı da ne oldu? Memleket yıkıldı mı, parçalandı mı, bölündü mü? Tüm bunlar demokratikleşme yolunda atılan adımlardır" dedi.

Türkiye'de ekonomi alanında yaşanan gelişmelere de değinen Şahin, "AK Parti 40 ay önce iktidar olmasaydı, kaç bankaya daha el konacaktı? 40 ay oldu içi boşaltılan hiç banka yok" şeklinde konuştu.

Şahin, Türkiye'de ilk kez 2007 bütçesinin denk bütçe olacağına işaret ederek, "AK Parti, Türkiye ekonomisini iflastan kurtarmıştır" dedi.