BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,05
ALTIN 2.833,33
HABER /  MAGAZİN

Ajda Pekkandan izinsiz bacak davası

Ajda Pekkan'ın bacakları adliyelik oldu.. Süper starın bacaklarını izinsiz fotoğraf çektiler. Sanatçı soluğu mahkemede aldı.

Abone ol

Süperstar Ajda Pekkan bir konser alanında fotoğraflarını çekerek bronzlaştırıcı krem reklamında kullanan şirkete 300 bin liralık tazminat davası açtı

Bronzlaştırıcı sprey afişlerinde fotoğraflarının izinsiz kullanıldığını ileri süren Ajda Pekkan, iki eczane, bir internet sitesi ve bir kozmoklinik şirketine 300 bin liralık tazminat davası açtı.

'FOTOĞRAFLAR İZİNSİZ'
Konser anında çekilmiş fotoğraflarından birini, kendisinden izin alınmaksızın eczane camlarında gören Ajda Pekkan, hemen avukatını aradı. Fotoğrafların, bacak makyajı olarak da bilinen (Airbrush Legs) sprey reklamında izinsiz kullanıldığını tespit ettiren Pekkan'ın avukatı, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Pekkan'ın dava dilekçesinde şöyle denildi:

"Ajda Pekkan, tanınan ve çok sevilen bir sanatçıdır. Ayrıca, sağlıklı yaşam ve güzellik konusunda gurudur. New York'ta bulunan Sally Hansen şirketi tarafından üretilen Sally Hansen bacak kreminde Ajda Pekkan'ın fotoğrafları kullanılmıştır. 'Ajda Pekkan'ın bacak sırrı ne' yazısının altında Ajda Pekkan'ın fotoğrafıyla bronzlaştırıcı spreyin reklamı yapılmıştır. Ajda Pekkan'ın, kendisine sorulmadan kullanılan fotoğraflarla ilgili kişilik hakları ihlal edilmiştir." (Neslihan Keskin/Sabah)