BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,09
ALTIN 2.446,36
HABER /  GÜNCEL

Aile boyu El Kaide

El Kaide hücresine baskın yapıldı. ANNE ve üç KIZI teslim oldu. BABA-OĞUL saatlerce çatıştı.

Abone ol

Gaziantep'te El Kaide'ye yönelik olduğu sanılan ve saatler süren operasyonda 1 polis şehit oldu, 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı. 2 örgüt üyesinin öldüğü operasyonda 20 kişi sağ ele geçirildi.

Polisle uzun süre silahlı çatışmaya giren örgüt üyelerinden biri saat 14.00 sıralarında öldürüldü, diğeri teslim oldu. Böylece operasyon sona erdi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, öğleden sonra yaptığı açıklamada, operasyonun bittiğini bildirdi.

 OPERASYON FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 Yılmaz, operasyonlarla ilgili geniş açıklamanın Gaziantep Valiliği tarafından daha sonra yapılacağını söyledi.
 
Karşıyaka mahallesi Tekel caddesinde yaşanan çatışmada teslim olmayı reddeden ve zaman zaman polise ateş açan 2 kişiden 1'nin teslim olduğu belirtildi.
 
Bu kişilerin terör örgütü El Kaide'ye bağlı bir gruptan olduğu iddia edildi. Bu kişilerin ayrıca baba-oğul olduğu da öğrenildi.

SAKALLI GENÇ SALDIRDI
 
Operasyon sürerken bölgeden geçen sakallı, genç biri güvenlik güçlerinin yanına gelerek, "Çatışmanın sona ermesini, arabuluculuk yapmak istiyorum. Kan dökülmesin. Beni olay yerine götürün, onları alıp size teslim edeyim. Emniyet Müdürü'yle görüşmek istiyorum" dedi.

 ANA KIZ TESLİM OLDU, BABA OĞUL DİRENDİ
Gaziantep’te terör örgütü mensuplarıyla çatışmanın saatlerce sürdü. Evden 1 kadın, 3 kız çocuğuyla birlikte çıkarak polise teslim oldu.
   

Evde kalan baba ile oğlu ise polisle çatışmaya devam etti. Saat 14.00 sıralarında sona eren çatışmada 1 şüpheli öldü biri teslim oldu. 

Olay yerinde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösteren bu kişi, AA muhabiri Murat Atay'a tekmelerle saldırdı.Bu kişi, daha sonra terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı.
 
Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da olay yerinde bulundu.
 
18 noktaya operasyon

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından terör örgütüne yönelik olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon düzenlendi.
 
Çatışmaların yaşandığı Gaziantep'teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu mahallelerindeki yapılan aramada, 5'i Glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi.
 
Karşıkaya mahallesindeki evden terör örgütü mensuplarının polise ateş açması sırasında, yoldan geçen Sadettin Özen'in vücuduna isabet eden kurşunla yaralandığı ve olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.
 
1 kadın çocuklarıyla teslim oldu
 
Karşıyaka mahallesi Tekel caddesinde çatışmanın devam ettiği evden 1 kadın, 3 kız çocuğuyla birlikte çıkarak polise teslim oldu. Ayrıca, ölü ele geçirilen Servet Sarıoğlu'nun seyyar arabasıyla sebze sattığı öğrenildi.
Operasyonlarda, evlerdeki kadın ve çocukların kalkan olarak kullanıldığı ileri sürüldü. Karşıyaka mahallesi güvenlik güçlerince kordon altında tutuldu.
 
Şehit ve yaralı polisler

Özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) çatışmada şehit oldu. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde nüfusa kayıtlı olan şehit Ahmet Çandul'un cenazesi, bugün uçakla Sakarya'ya gönderilecek.

Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde sürüyor.
 
Ağır yaralanan Ağca ameliyat edilerek, karnındaki kurşun çıkarıldı. Ameliyatı başarılı geçen ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen Ağca'nın tedavisine, yoğun bakımünitesinde devam ediliyor.
 
Operasyon sırasında, omuz ve ayaklarından kurşun sıyrıkları ile yaralanan diğer polis memurlarının da küçük çaplı operasyon geçirdikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Ölen örgüt üyeleri
 
Hasırcıoğlu mahallesi Farabi caddesindeki bir evde gerçekleştirilen operasyonda polisle girdiği çatışmada ölen kişinin Servet Sarıoğlu, Yazıcık mahallesi Tüfekçi Yusuf bulvarındaki bir eve yapılan operasyonda ölenin ise Cebrail Kirazoğlu olduğu öğrenildi.