BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,32
ALTIN 3.064,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ahtapotlar gerçekten uzaylı mı?

The University Of Chicago bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaların sonucunda, ahpaotta ki gen dizilimlerinde diğer canlılara oranla farklı olduğunu ortaya çıkardı. Yani ahtapotun DNA’sının bu dünyada eşi bulunmuyor.

Abone ol

The University Of Chicago bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaların sonucunda, ahtapotta ki gen dizilimlerinde diğer canlılara oranla farklı olduğunu ortaya çıkardı. Yani ahtapotun DNA’sının bu dünyada eşi bulunmuyor.

Gerçekleştirilmiş olan araştırmalarda, bir çok özelliğiyle yaşam sürdüğü deniz tabitatının yanı sıra kara tabitadından ayrılmış olan ahtapot canlısına ait ilginç olan bilgileri aktarıldı. Ahtapotlar da gen dizilimi farklı.

DAHA ÖNCE HİÇ RASTLANMAYAN KODLARA SAHİP

The University Of Chicago’dan Dr. Clifton Ragsdale, ahtapotların bundan önceki hiçbir canlı üzerinde rastlanılmayan 33 bin protein koduna sahip bir genomun bulunduğundan bahsetti. Ahtapotlar olağan üstü bir beyin ve problem çözme yeteneğine sahip olduklarını belirten Dr. Ragsdale, benzer araştırmalarda tüm 8 kollu olan canlılarda yapılacağını vurguladı.

Zıplayan gen olarak nitelendirilmiş olan transpozon genlerini taşıyan ahtapotun, transpozonunu kendi içerisinde düzenleyebilme yeteneğini gösterebildiği belirtildi. Bundan şu çıkarılıyor ki, ahtapot kendi genlerini değiştirilebilme yeteneğini barındırmakta.

YENİDEN DÜZENLENMİŞ BİR OMURGA

The University Of Chicago’dan Caroline Albertin de konu hakkındaki yer alan açıklamasında, ahtapotun genomunda ufak değerlerin haricinde yeniden düzenlenmiş olan bir omurgası genomu olarak görülmüş olduğunu aktardı.

Albertin, ayrıca bu olgu ise gen düzenlemesinde örnek teşkil ederek durumdan daha önce hiç karşılaşılmayan bir olgu olduğunu belirtti.

Ahtapotlar hakkındaki araştırmaların gelecek zamanlarda da süreceğinin de altı önemle çizilerek belirtildi.