BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakandan Yeni Şafaka ışık

Son günlerde basında kendisine yöneltilen suçlamaları değerlendiren Hakan, tepkili...

Abone ol

 YENİ ŞAFAK'TAN TEKLİF GELSİN DEĞERLENDİRELİM

Başlık hemen heyecanlandırmasın sizi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan kendine yer aramıyor. Gerçek Hayat dergisine verdiği röportajda bir soruya bu yanıtı veriyor. Bakın Hakan'a ne sorular soruluyor, Hakan medyadaki konumunu, İslamcı diğer yazarlarla son girdiği polemiği nasıl değerlendiriyor...

Kendisine yazılarında Hürriyet Gazetesi çalışanı olmasının etkisi olup olmadığı sorulan Ahmet Hakan,  İddialı bir şey söylemek istemem. Eğer çok merak ediliyorsa, mesela Yeni Şafak’tan bir teklif gelsin de değerlendirelim, açıklamasında bulundu.

 DÖNEK DEĞİLİZ SATMAYIZ MERT İNSANIZ

İsmailağa cinayetinden sonra Ahmet Hakan, Hürriyet’teki köşesinde cemaatler ve tarikatlar hakkında yazılar yazdı. Ahmet Taşgetiren, web sitesinde “İsmailağa ile başlayan gelişmeler üzerine” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve isim vermeden, Ahmet Hakan’ın, medya karşısında güçsüz kalan insanlara yüklendiğini ve af buyurun, “yavşak” olduğunu yazdı. Ali Bulaç ise, “İsmailağa cemaati ve Fener Patrikhanesi” başlıklı yazısında, Ahmet Hakan’ı kastederek “İslamcıların mektebinin arka kapısından mezun olup malum medyada deşifretörlük yaparak geçinen” dedi.

BEN KENDİMİ ÖYLE GÖRMEDİM

Ben hiçbir zaman kendimi Müslümanlık, İslamcılık adına konuşan bir adam olarak konumlandırmadım. Sonuçta ne yaptım 10 yıl? Ne yaptınız? Haber okudum. Kimseye “İslamcı olun ey insanlar, Müslüman olun!” filan gibi bir şey söylemedim. Ben moderatör oldum. Bir iddiam olsa, tamam. Kitaplar yazsam, insanlığa birtakım bildiriler sunsam, eyvallah. O bildirilerle şimdiki bildirilerim arasındaki farklar alınır, karşılaştırılır. Böyle bir durum söz konusu değil ki? Deniyor ki, “Ahmet Hakan, Hürriyet gazetesinde yazdığı için, sözleri başka anlamlar kazanıyor.” Bazı şeyleri Hürriyet’te yazmak olmuyor mu? Hürriyet’te kimsenin de bana bir şey telkin ettiği yok. Niyet okumanın da bir anlamı yok: “Bu adam orada yazıyor, ona göre yazıyor” demek, anlamsız.

Medyatava