BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakana dava

'AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor' yazısına Cem Uzan dava açtı.

Abone ol

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, “AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor” başlıklı köşe yazısında, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Hürriyet Gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Ahmet Hakan'a, 4 bin 900 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Uzan'ın avukatı Halil Şahin Dost tarafından açılan davanın dilekçesinde, Ahmet Hakan'ın, Hürriyet Gazetesinde, 25 Mayıs 2007 tarihinde, “AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor” başlığıyla bir köşe yazısı kaleme aldığı kaydedildi.

Söz konusu köşe yazısında, “Bir adam düşünün; bankasının içini boşaltmakla suçlanıyor. 10 milyar dolarlık bir hortumlamadan tutuksuz yargılanıyor... Bu adam, çıkıp televizyon ekranlarında Türkiye'yi nasıl kurtaracağından, hırsızlardan nasıl hesap soracağından söz ediyor ve tabii hükümete bindirdikçe bindiriyor...” şeklinde ifadelere yer verildiği anımsatılan dilekçede, “Buna benzer tahkir ve tezyif edici, kamuoyunu yanıltıcı iddialar beyan edilmek suretiyle Uzan'a, davalı tarafından soyut ve asılsız iddialarda ve hakaretlerde bulunulduğu” öne sürüldü.