BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Albayraktan ağır suçlama

Albayrakların canı fena yandı! Ailenin avukatı dün yapılan baskınla ilgili kuşku dolu yanlışlar var yorumunda bulundu.

Abone ol

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ın avukatı Ömer Cerrah, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, güvenlik birimlerini yanlış bilgilerle Albayrak'ın evine gönderdiğini savunarak, ''resmi evraktaki yanlış bilgiler ve müvekkille hiçbir tanışıklığı olmayan isimlerden oluşan şüpheli listesinin savunma makamını kuşkuya düşürdüğünü'' bildirdi.

Avukat Cerrah, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Ahmet Albayrak'ın, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında adli takibata konu olmasının basın ve yayın organlarında yer almaya devam ettiğini belirtti.

Kamuoyunun doğru haber almasını sağlamak amacıyla konuyla ilgili bazı önemli bilgilerin paylaşılmasının uygun görüldüğünü ifade eden Cerrah, önceki gün Ahmet Albayrak'ın evine gelen güvenlik görevlilerinin, hane sakinlerine ''Osman oğlu, 1949 doğumlu Ahmet Albayrak'ın bu evde ikamet edip etmediğini'' sorduğunu kaydetti.

Cerrah, bu bilgilerin -isim dışında- Ahmet Albayrak'ın nüfus bilgileriyle uyuşmadığını, Ahmet Albayrak'ın baba adının Osman olmadığını, 1949 doğumlu bilgisinin de yanlış olduğunu ifade ederek, ''Bir başka deyişle, Başsavcılık, güvenlik birimlerini yanlış bilgilerle müvekkilimizin evine göndermiştir'' ifadesini kullandı.

Başsavcılığın, şüphelilerin isimlerini sıraladığı 23 kişilik listede, Ahmet Albayrak'ın tanıdığı tek ismin, Albayrak Holding'in avukatı Mustafa Doğan İnal olduğunu kaydeden Cerrah, şöyle devam etti:

''Müvekkilimiz Sayın Ahmet Albayrak'ın, listedeki diğer isimlerin hiçbiriyle hiçbir şekilde bir tanışıklığı, yüz yüze veya başka bir vasıtayla görüşmüşlüğü, ilişkisi vaki değildir.

Resmi evraktaki yanlış bilgiler ve müvekkilimizle hiçbir tanışıklığı olmayan isimlerden oluşan şüpheli listesi, doğal olarak savunma makamını kuşkuya düşürmüştür. Bu bilgilerin, konunun hassasiyeti ve ciddiyeti açısından önemli olduğunu değerlendiriyor, Türk kamuoyunun ve basınımızın dikkatine sunuyoruz.''