BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahırda Anneler Günü kutlaması

Zonguldak'ta, evleri yanan 14 kişilik Kandemir Ailesi, Anneler Günü'nü ahırda kutladı.

Abone ol

Zonguldak'ın Seyfetler köyünde yaşayan Yılmaz ve Aysel Kandemir'in evinde, 15 Mart 2010 tarihinde elektrik kaçağından yangın çıktı. Evi ve eşyaları yanan ailenin alt katta ineği ve samanların bulunduğu ahır kurtarıldı.

İneğini gündüzleri dışarı çıkaran akşamları komşusunun ahırına götüren çift, samanları da kaldırdıkları iki gözlü ahırda yaşamaya başladı. İki aydır ahırda yatıp kalkan Kandemir ailesi, evlerini yaptırmak için hayırsever kişi ve kuruluşlara müracaat etti.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından bir miktar kum ve çakıl verilen Kandemir'e, Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan demir alabilmesi için bin 500 TL para yardımı yapıldı.

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR
Birçok hayırseverin söz vermesine rağmen yardım etmediğini belirten Yılmaz Kandemir, inşaatta çalışacak ustaya verecek parası olmaması, çimento gibi malzemeleri alamaması nedeniyle inşaat çalışmalarının yarım kaldığını söyledi. Kandemir, kıyafetleri bulunmaması, yol masraflarını karşılayamaması gibi nedenlerden ilköğretim okulu öğrencisi Yılmaz (13), Ferdi ve Onur isimli 3 çocuğunu da okula gönderemediklerini söyledi.
Kendisinin çocukları ile birlikte her yıl çeşitli hediyelerle eşinin Anneler Günü'nü kutladıklarını anlatan Yılmaz Kandemir, bu yıl da ilk kez bir ahırda buruk şekilde anneler günü kutlaması yaptıklarını söyledi. Şeker hastası olması nedeniyle çalışamadığını belirten ve hayırsever kişi ve kurumlardan yardım çağrısında bulunan Yılmaz Kandemir, "Yangından sonra alt kattaki ahırda bulunan hayvanı dışarı çıkardık. Hayvanın yattığı yerde yatıyoruz. Samanların bulunduğu yerde yemeklerimizi yapıp yiyoruz.

Biz yerleştik. İyi ki, zamanında bu iki gözlü ahırı yapmışız. Ahırda olmasa sokaklarda kalırdık. Çünkü yangında ne evi ne de bir adet giyeceğimizi kurtarabildik" dedi.

Yılmaz ve Aysel Kandemir çifti, iki gelini, çocukları ve 1 torunu ile birlikte kaldıkları ahırda toplam 14 kişiyle yaşam mücadelesine devam ediyor.