BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ağrı'dan insanlığın kökenine davet

Çinli araştırmacıların bulgusu doğruysa "Herkes Ağrılı". Bu tespitten yola çıkan Ağrı Ticaret Odası'ndan dünyaya çağrı var.

Abone ol

Çinli ve Türk bir araştırmacı grubun Nuh'un gemisini buldukları açıklamaları Ağrı'da büyük sevinç yarattı.

Açıklama, "Artık herkes Ağrılı" yorumlarına neden olurken Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bütün dünyayı Ağrı'ya davet etti.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat, Ağrı Dağı'nda yapılan incelemeler sonucu, Hz. Nuh Peygamberin gemisinin burada bulunduğuna yönelik açıklamalar yapıldığına işaret ederek, "Bunun tespiti sonucu bütün dünyayı Ağrı'ya bekliyoruz. Artık herkesin Ağrılı olduğunu çok rahat söyleyebiliyoruz." dedi.

ATSO Başkanı Mehmet Erat, konuyla ilgili açıklamasında, Nuhun gemisinin burada bulunmasının kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Mehmet Erat, şöyle dedi:
"İnancın kültürü olarak benimsediğimiz ve bildiğimiz Nuhun gemsinin Ağrı Dağı'nda bulunması hem bizi çok mutlu etti, hem bizim doğru bildiğimiz yer teyid edilmiş oldu. Bunun tespiti sonucu bütün dünyayı Ağrı'ya bekliyoruz. Artık herkesin Ağrılı olduğunu çok rahat söyleyebiliyoruz. Çünkü insanlığın kökeni Nuh peygamberin gemisinin burada olduğu tespit edildi. Biz Ağrılı olarak, Ağrı halkı olarak çok mutluyuz ve herkesi buraya insanlığın kökenine bekliyoruz."

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş da artık Ağrı'yı tüm dünyanın tanıyacağını ifade etti. Akbaş, "Bizim için ise büyük bir sevinçtir. Bu, hem il hem de ülke turizmine ve ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Hep Ağrı Dağı'nda olduğunu bildiğimiz Nuhun Gemisinin yeri artık yetkililerce de doğrulanmıştır. Ağrı'ya hem turizm mekânı hem de kutsal bir mekan olarak herkesi bekliyoruz. Tüm dünya Artık Nuhun gemisinin yerini biliyor. Biz bundan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir ise bunun, büyük bir sevinç ve heyecan uyandırdığını vurguladı. Bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Aydemir, "Hep yıllarca tartışması yapılan bu yer konusu böylelikle açıklığa kavuştu. Artık Nuhun gemisinin Ağrı'da olduğunu, çok rahat ve onurlu bir şekilde Ağrı'da olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu, Ağrı'yı daha güzel yerlere taşıyacaktır. Bundan dolayı çok sevinçliyiz." diye konuştu.