BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  EKONOMİ

Ağrı dağı yüksekliğinde satış

2006 yılında satışını gerçekleştirdiği yazıcılar üst üste koyulduğunda, Ağrı Dağı'nın 10 katı yüksekliğe ulaşıyor.

Abone ol

 Index'in 2006 yılında satışını gerçekleştirdiği yazıcılar, 4 Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dolduruyor. Index Grup'un sevkıyat araçlarının 2006 yılında kat ettikleri yol ile dünyanın çevresi 5 kez dolaşılabiliyor. Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri grubu Index, bünyesinde bulunan Index Bilgisayar, Datagate, Neotech ve Netex ile grup şirketi olan Despec’in 2006 yılı performansını rakamlarla açıkladı.

Index Grup CEO’su Erol Bilecik tarafından yapılan açıklamada, Index Bilgisayar’ın 2006 yılı konsolide net satış gelirlerinin 902 milyon YTL’ye, 2006 yılının Şubat ayında İMKB’de işlem görmeye başlayan Datagate Bilgisayar’ın net satış gelirlerinin de 221 milyon YTL’ye ulaştığı belirtildi. Mali verilere göre Index Bilgisayar 2006 yılında toplam 902 milyon YTL net satış geliri elde etti.

Bu gelirin net kâr olarak ifadesi ise 12,4 milyon YTL olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, Index Bilgisayar’ın bir önceki yıla göre satışlarda %19, kârlılıkta ise %7 büyüme kaydettiğini gösteriyor. Index Grup CEO’su Erol Bilecik, 2006 yılı mali verilerini açıklarken şunları ifade etti: “2006’da bilişim sektörü %10-15 civarında bir büyüme kaydetti. Grubumuzun büyüme oranı ise Türk bilişim sektörünün üstünde gerçekleşti.

2006 yılındaki toplam başarımız, tamamen çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın eseridir. 2006 yılında, sektörümüzdeki yatırımların en büyüklerinden birini yaparak yeni lojistik merkezimizi devreye soktuk. Bu gelişmenin, gelecek yıllardaki hızlı büyümemizin en büyük araçlarından biri olacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra faaliyete geçirdiğimiz Teklos Teknoloji Lojistik Hizmetleri A.Ş. adlı şirketimizle de bugüne kadar edinmiş olduğumuz lojistik yeteneklerimizi daha profesyonel hale getirmeyi hedefliyoruz.

Index Grup olarak ilkemiz, geçmiş deneyimlerimizin analizini yapıp, kazandığımız birikimler ve bilgiler ışığında hızla bugüne ve geleceğe odaklanmaktır. 2007 yılında bizi bekleyen birçok yenilik var. Özellikle iş ortaklarımıza daha kolay çalışma ortamı sağlayacak teknoloji altyapıları sunmaya ve bilişim sektöründe daha kârlı iş yapmalarına olanak verecek yeni iş kulvarları açmaya çalıştığımızı memnuniyetle söyleyebilirim. Türkiye’nin bilişim rotası çizilmiştir. Gerek devletimiz, gerekse bilişim sektörü, ülkemizin bundan sonra çok daha hızlı ve geniş adımlarla ilerlemesi konusunda hemfikir olmuştur. Biz de Index Grup olarak bu süreçte lider kimliğimizle aktif rol almanın keyfini yaşıyoruz.”