Ağız kokusu en az bir kez de olsa hepimizin başına gelmiştir. Fakat, böyle bir durumla karşılaşınca yaşam kalitenizi bozmak ya da sosyal etkinliklerinizi kısıtlamak zorunda değilsiniz.
Abone olEhow adlı internet sitesinde yer alan habere göre, ağız kokusunun tedavisi için neler yapabileceğiniz aşağıda açıklanıyor.
1. Nane ve sakız çiğneyerek ya da nefesinizi tazeleyen spreyler kullanarak, kronik ağız kokusundan geçici olarak kurtulabilirsiniz. Ancak, bunlar kesin tedavi değildir. Nefesinizin kokmasını tamamen durdurmanın yollarını ararken, problemi maskelemek kısa süre için olabilir.
2. Burun tıkanıklığından dolayı ağzınızdan nefes alıp vermeniz ağzınızın kötü kokmasına neden olabilir. Çünkü, kuru bir ağız kokar. Düzenli su içimi ağzınızın yağlanmasına yardımcı olur ve tükürük akışını canlı tutar. Dişlerinize, ağzınıza yapışıp kalan yemek kalıntılarını yıkamak da kötü ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
3. Kronik ağız kokusu, yetersiz ağız hijyeni tarafından da oluşabilir. Dişlerinizi etkili bir biçimde fırçaladığınızı düşünebilirsiniz, ancak dilinizi fırçalıyor ya da temizliyor musunuz? Keskin kokulu yiyecekler ya da kahve gibi içeceklerden sonra dil, mikropları ve bakterileri üstteki astarda muhafaza eder. Böylece, kötü kokan ağzın bir tedavisi, dişlerin yanında düzenli olarak dilin de fırçalanmasıdır.
4. Bazı hastalıklar da ağız kokusuna neden olabilir. Sinüs (burun) problemlerinden bahsetmiştik, fakat şeker hastalığı da bazen hoş olmayan ağız kokusuna yol açabiliyor. Bu durumda, ağız kokusunun tedavisinden çok asıl hastalığı tedavi etmek gerekiyor.
5. Kilo vermek için yapılan diyet de ağız kokusunun bir başka nedenidir. Özellikle de, kilo verme yöntemi olarak düşük karbonhidrat diyetini seçerseniz, en baştan kaybedersiniz. Düşük karbonhidratlı diyetlerde vücut enerji kaynağı olarak keton cismi denen maddeleri üretiyor ve kullanıyor. Ancak bunlardan bir tanesi nefes ile dışarı atılıyor ve bu madde nefeste kötü kokuya neden olabiliyor. Bunu önlemek için daha fazla karbonhidrat yemekten başka yol yoktur.