BIST 9.662
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.964,21
HABER /  RAMAZAN

Ağız kokusu nasıl önlenir? Oruçlu olanlar dikkat!

Oruçta uzun süre aç kalan mideden gelen kötü kokular ağız kokusu olarak rahatsızlık yaratır. Peki ağız kokusu nasıl önlenir doğal çözümü nedir?

Abone ol

Oruçluyken çekilen en büyük sıkıntılardan biri de ağız kokusu. Peki bu nasıl önlenir doğal çözümü nedir?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sahur ve iftarda tüketilecek maydanoz, nanenin yanı sıra içilecek bir bardak sütün ağız kokusunu önleyeceğini söyledi.

Ramazan ayında 18 saate yakın süren oruç ağızda kuruluğa ve ister istemez kötü ağız kokusuna yol açıyor. Bunu önlemenin de doğal yolları var. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolunu gösterdi.

MUTLAKA DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN

İftardan veya sahurdan sonra dişler fırçalanmıyorsa gıda artıkları ağız kokusuna neden olur. Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı başlar ve bu iltihap da kokuya neden olur. İftardan ve sahurdan sonra yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler mutlaka en az iki-üç dakika fırçalanmalı. Sonrasında da diş ipi ve gargara kullanılmalı.

SÜT İÇMEK KOKUYU AZALTIYOR

Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için bitkilerden de yararlanılabilir. Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de kokuyu azaltır.

MAYDANOZ YİYİN

Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna iyi gelir. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde, kimisi de çay şeklinde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer.

SADECE GARGARAYA GÜVENMEYİN

İçinde alkol olan ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da arttırır. Dişleri fırçalamayıp sadece gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak son derece yanlış. Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna neden olunur.

GÜN İÇİNDE AĞZINIZI ÇALKALAYIN

Oruçluyken su yutmamak şartıyla gün içinde ağzın çalkalanması da bakterileri ve ağız kokusunu azaltır.