BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ağarın kapısı herkese açık

Mehmet Ağar, Anavatan ile birleşmesine destek vermek isteyen herkese sıcak bakacaklarını belirtti...

Abone ol

NTV canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan DYP Lideri Mehmet Ağar, ANAVATAN ile birleşme ile köklerine döndüklerini söyledi.

Bu birleşmeye destek vermek isteyen herkese sıcak bakacaklarını belirten Ağar, ''Partisel anlamda, kişisel anlamda bizim bu hareketimize kim destek vermek istiyorsa, bizimle beraber olma arzusunu ortaya koyarsa biz bunların hepsine sıcak bakarız'' dedi.

Ağar, herkesin arzu ettiği, yapılması çok zor, imkansız gibi görünen bir meseleyi halletmenin rahatlığı içinde olduğunu dile getirdi. Mehmet Ağar, ''4,5 senedir milletin sinirlerini bozan, milleti sürekli '40 katır mı 40 satır mı' arasında tercihe zorlayan siyasetin sonu gelmiştir. Türkiye bir nevi yüksek tansiyon hastası olmuştur'' diye konuştu.

Krizi yaratanın hükümet, krizi pompalayanın CHP, bunların arasında kalan Türkiye'nin de yüksek tansiyon içinde olduğunu ileri süren Ağar, birleşmeyle Türkiye'de tansiyonu düşüren, Türkiye'nin rahatlamasını sağlayan bir yapının ortaya konduğunu ifade etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun temas halinde olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Ağar, Mumcu'nun kendisine böyle bir şey söylemediğini belirtti. Ağar, ''Siyasettir, görüşmüş olabilirler'' dedi.

Hikmet Çetin veya Celal Doğan'ın da bu birleşme içinde yer alıp almayacağına ilişkin sorular üzerine Ağar, ''Onlar siyaseti bilen insanlar, talepleri olsa bizimle görüşürler zaten'' dedi.