BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ağardan Sezere af desteği

DYP lideri Ağar, PKK militanı Mürşit Aslan'ı affeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e destek verdi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 'Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçundan müebbet ağır hapse çarptırılan Mürşit Aslan'ı affeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in buna mecbur kaldığını ileri sürdü. DYP'li bir bayanın, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa partisi dağılır mı? şeklindeki sorusuna, Ağar, "Biz rakip olarak Erdoğan'ı karşımızda görmek istiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Denizli mitinginden sonra Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal'de kalan DYP Genel Başkanı Ağar, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu için müebbet hapse mahkûm edilen Mürşit Aslan 13 Nisan 2001'de sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer tarafından affedilmişti. Aslan, daha sonra PKK adına para toplarken yakalanınca gözler teröristi affeden Sezer'e çevrildi. Teröristin affedilmesi olayını farklı bir açıdan değerlendiren DYP genel Başkanı Ağar, "Buradaki af meselesi sağlık raporundan dolayı mecburiyetten kaynaklanmıştır. Sağlık sebebinden dolayı Cumhurbaşkanı'na anayasa böyle bir hak tanımış. Böyle bir rapor olduğu zaman herhangi bir ayrım olmaksızın cumhurbaşkanları hep affederler. Ama bir insan devletin affının anlamını bilmiyorsa yapacak bir şey yok cezaya devam." dedi.

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı meselelerde hükümetin irade koyamadığını ileri süren Ağar, 2007 yılının ilk aylarında seçime gidilmesi gerektiğini ifade etti. Mevcut hükümetin yola devam edemeyeceğini kaydeden Ağar, hükümetin takatinin kalmadığına dikkat çekti. Meclisin görev süresinin 4 yılı aştığını belirten Ağar, "Doğru olan seçimi yapmak ve yeni meclisin cumhurbaşkanını seçmesidir. Önce genel seçim ardından cumhurbaşkanlığı seçimi yapılarak 3 ay içinde işlerin hepsini bitirerek yeniden güçlü bir ekonomiyle dünyayla rekabeti sağlamlaştırmalı. Aksi halde bu Türkiye'ye sıkıntı verir." diye konuştu.

DYP'li bir bayanın, 'Turgut Özal cumhurbaşkanı olunca partisi dağıldı, Tayyip Erdoğan'da cumhurbaşkanı olursa parti dağılır mı?' şeklindeki sorusuna Ağar, "Biz Başbakan'ın kendisini rakip istiyoruz, başkasını değil." diye karşılık verdi.