BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Ağardan 49 sayfalık eleştiri

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AK Parti’nin 3 yıllık iktidarını değerlendirdi.

Abone ol

49 sayfalık, ‘Hükümetin 3 Yıllık İcraatının Değerlendirilmesi’ isimli çalışmada DYP lideri, Başbakan Erdoğan ve kabine üyelerine sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan’a makam aracı alımı konusunda attan düşmesiyle ilgili gönderme yapan Ağar, “Ata binmesindense son model yabancı arabalara binmesini tercih ederiz.” dedi. Maliye Bakanı Unakıtan’dan ‘sat-kaççı’ olarak söz eden Ağar, tek maddelik ‘Kemal Unakıtan’ın her türlü suçu affedilmiştir’ yasası önerdi.

AKP’nin meşhur bir belge deklarasyonu ile iktidara geldiğini, 205 taahhüt içeren ‘Acil Eylem Planı’nın partinin web sayfasından bile çıkarıldığını söyleyen Ağar, söz konusu planın ‘Aciz Eylem Planı’na dönüştüğünü iddia etti.

Ağar’ın bazı eleştirileri şöyle:

“Makam aracı kullanımının sınırlandırılmasına yönelik düzenleme yapılacaktı. Böyle bir şey yapılmamıştır. Devletin her kademesinde makam aracı saltanatı devam etmektedir. İktidar çok tehlikeli bir ekonomi politikası uygulamaktadır. Yüksek reel faiz-düşük kur ile ülke hormonlu bir büyüme ortamına sokulmuştur. Adeta batmakta olan şirketlerin uyguladığı bilanço makyajlaması uygulanmaktadır. İnfaz sistemi iyileştirilecekti. Sistem öyle iyi ki Van’da üniversite olayında tutuklanan kişiler, 5 ay iddianame hazırlanmadı diye hapiste tutuldu ve intihara sürüklendi.”