BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ağara türban şoku!

Ağar'ın Balıkesir Savaştepe ilçesindeki mitinginde AK Partililerin açtığı pankart gerginliğe yol açtı.

Abone ol

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın mitinginde, AKP'lilerin açtığı pankart gerginliğe yol açtı. Ağar’ın Savaştepe mitingi sırasında AKP’li bir grup, ‘Türbanlılar gitsin, Arabistan’da okusun.
Süleyman Demirel... Bu ne ağır çelişki Mehmet Ağar’ yazılı pankart açtı. Partililer ve polis, bu pankartın kısa sürede indirilmesini sağlarken, Ağar’la AKP’liler arasında atışmalar yaşandı.

Sındırgı, Bigadiç ve Balıkesir’deki etkinliklerin ardından dün gece Savaştepe’ye giden DYP lideri Ağar, saat 21.30’da coşkulu bir kalabalığa seslendi, teşkilat ziyareti bir anda mitinge dönüştü. Bu arada kalabalığın arkasındaki bir grup AKP’li, ‘Türbanlılar gitsin, Arabistan’da okusun. Süleyman Demirel... Bu ne ağır çelişki Mehmet Ağar’ yazılı bir pankart açtı. Pankartı ve pankartın indirilmeye çalışıldığını gören Ağar önce, “Onlar bizim çocuğumuz, gelsinler, buraya gelsinler. Size olayı anlatacağım'' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mehmet Ağar’ın olduğu yerde din ve vicdan özgürlüğünü hiç kimse kısıtlayamaz. AKP kaç seneden beri bedavadan siyaset yaptı. 3.5 yıldır iktidarsınız, yüreğiniz yetiyordu da kanun mu çıkardınız? Size destek mi olmadık, arkanızda mı durmadık? Sizde yürek olsa kanunu çıkarırdınız. Başörtüsü sorununu da biz çözeceğiz.''

‘YUH’ ÇEKTİLER

AKP’liler ise, partilerine yönelik sözler sonrası Ağar’ı bir süre ‘yuh’ çekerek protesto edip, “Onu da yapacağız, bir sene var daha, bir sene'' diye bağırdı. Sinirlenen Ağar da, “Hadi aslanım, anca gidersiniz'' diyerek AKP’lilere tepki gösterdi. Gerginlik, DYP’lilerin ‘Başbakan Ağar’ sloganları ve AKP’lilerin alanı terk etmesiyle son buldu.