BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Ağara 74 il başkanından çağrı

Partinin bir an önce olağanüstü kongreye götürülmesi çağrısında bulundular.

Abone ol

DP'nin 74 il başkanı ile üst kurul delegeleri, DP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar'a, gerekli başvuruların yapılarak partinin bir an önce olağanüstü kongreye götürülmesi çağrısında bulundu.

DP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, DP il başkanları ve üst kurul delegeleri Ağar'a olağanüstü kongre çağrısı yaptı. Çağrıda, ''74 il başkanı ve üst kurul delegeleri olarak, tüzüğümüzün 39/B maddesi gereğince, organ seçimli olarak, olağanüstü kongrenin yapılması için gerekli müracaatların yapılarak partimizin bir an önce sizin tarafınızdan olağanüstü kongreye götürülmesi hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz'' denildi.

Mehmet Ağar da, bugün toplanan Genel İdare Kuruluna bir faks metni gönderdi. Ağar, toplantıya sağlık sebebiyle katılamadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Seçim akşamı ortaya koyduğum iradenin hukuki anlam kazanması, ancak bir genel kurul, büyük kongre sonucu olacağı açıktır. Bu nedenle, fiilen ve hukuken genel başkanlık görevimi kongre bitimine kadar sürdüreceğim tabiidir.

Bu nedenle, tarafıma ulaşan çok sayıda büyük kongre delegesi, il başkanlarının olağanüstü büyük kongre taleplerinin değerlendirilmesi doğru olacaktır. Bu kararın ise Genel İdare Kurulundan çıkarılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Partide alınacak kararların, tabanın talebine göre olması, siyasi geleneğimizin gereğidir.''