BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ağar partisine güveniyor

DYP lideri Ağar AK Parti'nin oylarının yüzde 26'dan daha aşağıda olduğunu savundu.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Başbakan yüzde 26'lara düştüğünü itiraf etmektedir. O kendi tarifleri. Rakamların daha aşağıda olduğunu aklı selim her vatandaşımız görmektedir'' dedi. Ağar, parti genel merkezinde Eczacılar İşveren Sendikası Başkanı Nurten Soydan'ı kabul etti.

Soydan, görüşmede vatandaşların ilaca ulaşmadaki zorlukları ile eczacıların sıkıntıları hakkında bilgi verdi. Ağar da iktidarın son derece yanlış bir tutum içerisinde olduğunu savundu. Eczanelerin fonksiyonu belliyken ilaç marketleri kurma yolunu açarak ''başka işlerde olduğu gibi yeni zenginler türetmenin bir politika olarak algılandığını'' savunan Ağar, ''Bunun böyle devam edeceğini zannetmektedirler. Bunun böyle devam edeceği tarih, genel seçim tarihidir'' dedi.

 ''Türkiye'ye bu hükümet kadar orta sınıfı, yoksulları ezen hiçbir hükümet gelmemiştir'' diyen Ağar, şunları kaydetti: ''Başbakan kendi ağzıyla yüzde 26'lara düştüğünü itiraf etmektedir. O kendi tarifleri, rakamların daha aşağıda olduğunu aklı selim her vatandaşımız görmektedir. Dolayısıyla iki parti filan gireceğini iddia ettiği Meclis'te o kadar iktidara geleceğine inanıyorsan, alırsın seçim kararı, 3 ay sonra Türkiye seçime gider. Ak mı, kara mı hep beraber görürüz. Bu yaptıkları sadece, mezarlıkta ıslık çalarak kendi korkularını gidermeye yöneliktir.''

SORULAR

Ağar, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TBMM'de yaptığı konuşmayı hatırlatarak, ''Sizce de irtica ülkeyi tehdit eder boyuta ulaştı mı?'' sorusu üzerine, ''Devletin resmi bilgileri benim elimde değil. Rejim tümüyle milletin dikkati ve emaneti içerisindedir. Sürekli bu değerler üzerinden milletin arasında bir sıkıntı varmış gibi meseleyi takdim etmenin doğru tarafı yoktur'' dedi.

Türkiye'de Cumhuriyeti devleştirenin, demokrasinin kendisi olduğunu belirten Ağar, şunları söyledi: ''Cumhuriyet ve demokrasi, birbirinden koparılmaz bir bütünlük göstermektedir. Kimi tarif aramaktadır, kimi çerçeve aramakta... Bunların hepsinin tarifi de vardır, çerçevesi de vardır. Milletin bu meselelerle bir sıkıntısı yoktur. Türkiye'de Cumhuriyetin tehlikede olması söz konusu değil. Türkiye'de Cumhuriyete millet köküyle sahiptir. Rejimin darlığı konusunda milletin hiçbir itirazı yok, büyük bir kabulü vardır. Milletin büyük bir çoğunluğu Cumhuriyet rejiminin sarsılmaz bekçisidir.''

Ağar, bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanı, laik cumhuriyet kavramıyla ilgili bir endişesini ifade etti'' sözleri üzerine, ''Laiklik, Cumhuriyetin ayrılmaz parçası zaten. Cumhuriyeti söylemek yeterlidir. Ayrıca laik Cumhuriyet demeye gerek yok. Demokratik olması, laik olması ve hukuk devleti olması... Bu temeller üzerindedir Cumhuriyet'' diye konuştu. Öte yandan Ağar, Diyanet İşleri Başkanlığı Kadın Faaliyet Başkanı Ayşe Sucu ile de basına kapalı olarak görüştü.