BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.918,63
HABER /  GÜNCEL

Ağar K. Irakı nasıl görüyor?

Gazetecilerin K. Irak'la ilgili sorularını yanıtlayan Ağar bölgenin Türkiye'ye rağmen şekillenemeyeceğini savundu

Abone ol

K. Irak ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan DYP lideri Ağar K. Irak'ın Türkiye'ye rağmen şekillenemeyeceğini söyledi. 

Ağar, Türkiye'nin, bu bölgenin en önemli gücü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Türkiye, bu noktada izleyeceği güçlü politikalarla bu bölgenin ortak yaşam alanını var edecektir. Bu bölgeye huzuru, güveni ve istikrarı ihraç edecek yegane güç Türkiye'dir.

Türkiye, bunu yapmak suretiyle bu bölgede kendi milli sınırlarının değişmezliğinde ve bölünmez bütünlüğünde etrafındaki ülkelerle de ortak yaşam alanını var ederek herkesin güvenini, huzurunu, refahını sağlayacak yegane güçtür. Türkiye'ye rağmen bu bölge şekillenemeyecektir. Türkiye'nin gücüyle beraber şekillenen bölgeye de huzur gelecektir. Bizim söylediğimiz güçlü ve büyük Türkiye budur.''

Ağar, kendisinin ''Musul'u almak'' sözünün mecazi olup olmadığına ilişkin bir soruya da ''Herhalde yani. 'Musul ve Yozgat'ın kaderi birdir' derken bunu söylüyoruz. Bu, Türkiye'nin büyüklüğünü, büyümekteki gücünü ve oralarda yaşayan herkesin kaderini Türkiye'ye bağlaması gerçeğini ortaya koyar. Bizim aradığımız Türkiye, bu coğrafyada tarihi evvelde olduğu gibi kaderini Türkiye'ye bağlamış insanların yaşadığı bir yer olacaktır'' yanıtını verdi.