BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Ağar ikisinden de vazgeçmiyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ne müslümanlıktan ne de laiklikten taviz vermiyor.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de siyasetin ''laiklik ve inançlar'' üzerine kutuplaştırıldığını belirterek, ''Biz laiklikten taviz vermeyiz, 'Müslümanım' demekten de çekinmeyiz'' dedi.

Mehmet Ağar, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 13. olağan toplantısında yaptığı konuşmada, tarihten günümüze Türkiye'nin yönünün hep Batı'ya dönük olduğunu, Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelerden farklı olarak demokratik ve laik yapıyı, işleyen parlamentosuyla yaşatmayı başarabildiğini kaydetti.

Ağar, Türkiye'de Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde AB karşıtlığının da geliştiğini belirterek, AB'nin, dünyanın oturmuş, başarılı olmuş bir siyasal entegrasyon projesi olduğunu vurguladı.

Ağar, ''AB sürecinde zorluklar olacaktır. Bütün bu zorluklara rağmen bu iş olacak. Çünkü AB'ye ihtiyacımız olduğu kadar AB'nin bize olan ihtiyacını ortaya çıkaran bir anlayışı ortaya çıkarmamız lazım''dedi.Türkiye'de siyasetin ''laikliği ve inançları arkasına alanlar'' diye kutuplaştırıldığını savunan Ağar, ''Biz laiklikten taviz vermeyiz, 'Müslümanım' demekten de çekinmeyiz'' diye konuştu.