BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA

Ağar darbe iddialarına ne dedi?

Askerin darbe planladığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. DYP lideri Ağar haberle ilgili şunları söyledi;

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Türkiye'deki yönetimin yanlışlıklar içinde olduğunu düşünenler varsa büyük milletimizin bunu değiştirecek gücü olduğunu da bilmeleri gerekir'' dedi.

ATO Meclis toplantısına katılan Ağar, buradan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarına ilişkin bir soru üzerine Ağar, şunları kaydetti:

''Bu konuyla bağlantılı olarak söylemiyorum. Çünkü günlüğün sahibi böyle notları olmadığını ifade etmişti. Yeni bir bilgi yok elimizde. Türkiye demokrasisi bütün bunları artık geride bıraktı. Tartışılması bile yanlış olur. Hepsi geride kaldı. Türkiye, milletinin iradesiyle, demokrasiyle yoluna devam edecektir. Demokrasi dışında Türkiye'nin bir çaresi yoktur. Bunun dışında hiç bir çare söz konusu olamaz. Demokrasi dışında Türkiye'nin hiçbir yolu olamaz. Hepimizin gücü, demokratik bir Türkiye'den yanadır. Türkiye'deki yönetimin yanlışlıklar içinde olduğunu düşünenler varsa büyük milletimizin bunu değiştirecek gücü olduğunu da bilmeleri gerekir. Milletimiz seçimde kullandığı oy gücüyle iktidarları değiştirir, yeni iktidarları yapar. Milletin bu yüksek iradesine inanmamız ve saygı duymamız lazım.''