BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Ağar canını vermeye hazır

Ağar'a göre hükümetin gücü çetelere yetmiyor. DYP lideri çetelerle mücadelede iddialı konuştu.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hükümetin gücünün yetmediği yerde demokrasi için mücadele edeceklerini belirterek, ''Hiç kimse demokrasi dışı görüşlere, heveslere itibar edemez'' dedi.

Partisinin Sakarya İl Kongresi'ne katılan Mehmet Ağar, AK Parti iktidarının millete verdiği sözleri yerine getiremediğini söyledi. 56. Hükümet döneminde çözülmeye başlayan çiftçinin üzerine 59. Hükümetin tuz-biber ekerek yok ettiğini belirten Ağar, ''Bu Hükümet lak lak Hükümeti olarak tarihe geçmiştir'' diye konuştu.

Yeni bir çete modasının çıktığını ifade eden Ağar, şunları söyledi:

''Bu Hükümet, (Bana karşı komplolar üretiliyor. Çeteler çıkıyor) diyor. O çıkıyor, bu çıkıyor. Ve hiçbiri hakkında da bir açıklama yapmıyor. Sakarya'dan sesleniyorum. Duyan, duymayana söylesin. Türkiye'nin  demokrasinden başka hiçbir yolu yoktur. Hiç kimse demokrasi dışı  görüşlere, heveslere itibar edemez. Bu Hükümetin gücünün yetmediği yerde demokrasi için bu ülkede demokrat bir yönetimin devamı için canını feda edecek Mehmet Ağar vardır.

Devletin bütün güçleri sizin elinizdedir. Askeri de polisi de Başbakanın sorumluluğu altındadır. Eğer sen bunlara sahip çıkamıyorsan, (Otorite kuramıyorum) diyorsan, git evde otur kardeşim. Kimse bulanık suda balık avlamaya kalkamaz. Bu Hükümetin bir huyu var. Her zaman kendini haklı, masum ve zavallı göstermek istiyor. Sen bir iktidarsın. İktidar zavallıların oturma yeri değildir. İktidar, yumruğunu masaya vuran, bu ülkeyi yöneten bir oluşumdur. Biz sizin yaptığınız her yanlışın karşısında dikileceğiz.''

''BUNU BİLMEMEK DE ZIR CAHİLLİK OLUYOR''

Son günlerde Türk lirasının yüzde 20 oranında değer yitirdiğini vebuna ekonomik dilde devalüasyon denildiğini ifade eden Ağar, ''Başbakan diyor ki, (Dalgalı kur sisteminde buna devalüasyon denilirse, buna cahillik denir). Ben de diyorum ki, eskiden sabit kur sisteminde devalüasyon Hükümet kararlarıyla yapılıyordu. Şimdi dalgalı kurda Hükümetin beceremediği yerlerde piyasalar yapıyor. Bunu bilmemek de zır cahillik oluyor'' diye konuştu.

Hükümetin fakir ve fukarayla bağının koptuğunu, Türkiye'de uygulanan tarım politikasıyla köylü ve çiftçinin yok edildiğini belirten Ağar, üreticinin çaresiz bırakıldığını iddia etti.

Çiftçinin mısırın, gübrenin, mazotun fiyatlarını bildiğini anımsatan Ağar, ''Aklınca diyorsun ki, (Seçime giderken bir parmak bal çalarım. Onlar da bana inanırlar). Öyle bedavaya iş yok. O devir bitti artık. Siz, köylünün, çiftçinin sırtından para kazanan aracıların Hükümeti oldunuz. Sizin tabana bir merhametiniz yok. Sizin vicdanınız karardı, gözünüz döndü'' dedi.