BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Ağar, Balandı'yı ciddiye almadı

DYP'de ilk GİK toplantısı genel başkan Ağar başkanlığında yapıldı. Ağar, Balandı'nın resmini tekmelemesini ciddiye almadı.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin büyük kongresinden kısa bir süre sonra, hiçbir sağlam mesnede dayanmayan bazı faaliyetlerin, kamu ve parti vicdanında yer bulabilmesinin kolay olmadığını belirterek, DYP'den ayrılan milletvekillerine kapılarının açık olduğunu söyledi.

8. Olağan Büyük Kongre'de seçilen DYP Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Ağar başkanlığında ilk toplantısını parti genel merkezinde yaptı.

Ağar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geldiği kavşak noktasında büyük kongrelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başbakan tarafından da Türkiye'nin tozpembe olmadığının ifade edildiği bir dönemin yaşandığını belirten Ağar, Türkiye'nin üretemediğini, problemlerini çözemediğini, tıkanmış bir görüntü verdiğini öne sürdü.

Ağar, en büyük milliyetçiliğin, milleti böldürmemek olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eski milletvekilleri ve eski il başkanlarının bugün toplantı yapacağının anımsatılması üzerine Ağar, muhalefetin, fikriyat temelleri üzerinde olduğunu kaydetti. Demokrasi içerisinde bu tür davranışların olacağını dile getiren Ağar, bunların hepsine hoşgörüyle baktıklarını kaydetti.

Ağar, partinin bütünlüğüne ve geleceğine zarar vermeyecek herkesin, demokrasi içerisinde fikirlerini söylemekte özgür olduğunu belirtti. Parti üyesi olduğunu söyleyen herkesin, parti genel merkezinde de toplantı yapabileceğini vurgulayan Ağar, ''Bunların hepsi, bizim dikkatle izlediğimiz, takip ettiğimiz işlerdir. Daha on gün önce Büyük Kongre'nin iradesini ortaya koyan bir siyasi hareketi görmezden gelerek bir şey yapılabilir mi, o da kamuoyunun takdiri içerisindedir'' diye konuştu.

-''MUHALİF OLMAYI GEREKTİRECEK DURUM YOK''-

Ağar, siyaseti kişisel çıkarları dışında, parti ve Türkiye'nin çıkarı için yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Muhalefet edilebilmeyi gerektirecek bir objektif koşulun ortada olmadığı görülmektedir. Bütün taban ve teşkilatımızdan bu yönde bize destek, güç gelmektedir. Fikri temeli, haklı nedeni, vicdani gerekçesi
olmayan hiçbir siyasi harekete, siyasi hareket bile denilemez. Bu bakımdan, bizim görüş, bakış alanı dışımızdadır. Parti ile ilgili önerisi, sözü olan varsa, partinin meşru kurulları vardır. Biz yolumuza, işimize bakarız.

Türkiye'nin çok önemli dış meseleleri vardır. Buralarda Türkiye'yi tıkayan, Türkiye'nin gücünü layıkıyla temsil edemeyen hükümet ile meşgulüz. Bizim işimiz havanda su dövmek değildir. Bizim işimiz, ülkeye yararlı hizmetlere sahip olmaktır. Partimizin kapısı herkese açıktır. Büyük kongre iradesinden kısa bir süre sonra, hiçbir sağlam
mesnede dayanmayan bu takım faaliyetlerin kamu, parti vicdanında yer bulabilmesi kolay bir iş değildir.''

Ağar, bugünkü toplantıda eski Başdanışmanı Aydın Menderes'in de yer alacağının anımsatılmasına karşılık, danışmanları konusunda henüz eski-yeni diye bir karar vermediğini söyledi.

Mehmet Ağar, partiden ayrılan milletvekillerine de çağrıda bulunarak, ''Kendilerine parti tabanındaki talepler doğrultusunda kapımız açıktır. Kendileriyle beraberiz, gönül beraberliğimiz vardır, bir kader birliğimiz olmuştur. Kendilerinin partimizde var
olmalarından herkesin bir memnuniyeti vardır'' dedi.

DYP'den istifa eden Afyon Milletvekili Reyhan Balandı'nın, TBMM'deki odasında, Ağar'ın fotoğrafını yere atıp, tekmelediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Ağar, ''Kötü bir resim demek ki... İyi çıkmamış'' diyerek espri yaptı.

Ağar, bir soruya karşılık, DYP'nin tek uğraş alanının, AK Parti iktidarı ve getirdiği problemler olduğunu ifade ederek, uğraşacakları yegane alanın bu olduğunu belirtti.