BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.447,51
HABER /  GÜNCEL

Afyonda 51 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın Çay ve Bolvadin ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 51 kişi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş ile birlikte valilikte basın toplantısı düzenleyerek operasyon hakkın da bilgi verdi.

Vali İmga, jandarmanın yaklaşık 15 aydır takibini yaptığı suç örgütüne yönelik çalışmaların sonuçlandırdığını söyledi. İstihbari çalışmalar neticesinde liderliğini Y.K.'nın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ifade eden İmga, zanlıların suç işlemek iddiasıyla örgüt kurmak, dolandırıcılık, piyasa sahte para sürmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak, silah mühimmat kaçakçılığı, hırsızlık, çalıntı malı bilerek alıp satmak suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Çalışmaların 31 Aralık 2007 tarihinde başlatıldığını hatırlatan İmga, "Bu konu o zamandan beri takip ediliyordu. Çalışmanın başlamasından 10 ay sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalıntı motor olayları ile ilgili elde ettikleri bilgiden de faydalanılarak dün Çay ve Bolvadin ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gerçekleştirildi. 51 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi." dedi.

Organize suç örgütlerinin işledikleri suçlar ve vatandaşlara verdikleri zarardan dolayı diğer münferit olaylara nazaran daha fazla önem kazandığına değinen İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş ise Afyonkarahisar'da belli bir tarihten sonra örgütlü operasyonlara ağırlık vermeye başladıklarını kaydetti.

Albay Ödemiş, 51 kişiden oluşan suç örgütünün bu zamana kadar 2 bin 500 kişiyi dolandırdığını, bin 500 hırsızlık olayına karıştığını, 1 defa uyuşturucu ticareti yaptığını, 500 silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıklarını, ayrıca 200 fuhuş olayının faalleri olduklarını açıkladı.

Elde edilen rakamların bu örgütün suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiğini gösterdiğini dile getiren Ödemiş, "Tabi bizde devletin kadife yumruğunu, suç işlemeyi alışkanlık haline getirenlere vurmak durumundaydık. Bunu da gerçekleştirdik. Suç örgütlerine yönelik operasyonlarımız devam edecek." diye konuştu.

Şahısların ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 7 ruhsatsız tabanca, 1 tabanca şarjörü, 5 tabancı fişeği, 16 ruhsatsız av tüfeği, 209 av tüfeği fişeği, 6 bıçak, 1 cop, 16,5 kilo altın tozu, 35 kilo bakır tozu, 10 gram kenevir tohumu, 4 çalıntı motosiklet, 1 çalıntı araç, 9 araç teybi, 8 araç plakası, 12 araç ruhsatı, 1 televizyon, 2 DVD, 3 bin 200 adet neskafe, 1 araç televizyonu, 1 uydu alıcı, 19 cep telefonu, 2 kol saati, 1 bakır vazo, 2 tapu senedi, 1 teyp hoparlörü, 11 kireç çözücü, 1 av tüfeği dipçiği, 1 kamera ve 4 av tüfeği alev gizleyeni ele geçirildi.

Zanlılar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.