BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Afganistan kan gölü 3 Türk öldü SON DAKİKA

Afganistan'da düzenlenen intihar saldırısı ortalığı cehenneme çevirdi, saldırıda 3 Türk'ün de yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Abone ol

Afganistan’ın doğusunda bulunan Celalabat şehrinde meydana gelen intihar saldırısında üç Türk vatandaşı hayatını kaybetti biri ise yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre hayatını kaybeden 3 Türk mühendisin EMTA İnşaat şirketinde çalıştığı öğrenildi. Kanlı saldırı Kabil'e yaklaşık 150 kilometre mesafedeki şantiyeye yakın meydana geldi. Uzaktan kumandalo bombayla gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerini Dışişleri Bakanlığı açıkladı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bakanlık açıklamasına göre kanlı saldırıda, EMTA çalışanlarından Proje Müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül’ün hayatını kaybettiği, Ahmet Şahinoğlu’nun ise yaralandı.

SERVİS ARACININ YANINDA PATLADI

Yetkililer yaralanan Türk’ün başkent Kabil’deki Türk kampı Doğan Kışlasına götürüldüğü belirtti. Saldırıda bir Afgan çocuğun da yaralandığı açıklandı.

Celalabad bölge Sözcüsü Mevlebi Ataullah Ludin yaptığı açıklamada saldırının yerel saatle 7.15’te meydana geldiğini açıkladı. Mevlevi açıklamasında ayrıca hayatını kaybeden Türklere baş sağlığı diledi. Yaralı Türk’ün bir an önce iyileşmesi için dua eden Ludin, “Türk halkının başı sağ olsun” dedi.

Öte yandan saldırıyı Taliban dâhil hiçbir örgüt henüz üstlenmedi.

AFGANİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ

Saldırı sonrası açıklama yapan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş ise, “Park halindeki bir motosiklete yerleştirilen patlayıcı, Celalabad vilayetinin Beshud ilçesi yakınlarında bölgede çalışan Türk vatandaşlarını taşıyan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bir düzenekle havaya uçuruldu. Bizdeki ilk bilgilere göre 3 Türk vatandaşını yaşamını yitirdi. 1’i Türk 1’i Afgan çocuk olmak üzere 2 yaralı var. Türkler o bölgede Afgan Milli Polisine ait bir kampın inşasında görev alıyorlardı” dedi.

Saldırıda hedefin Türkler olup olmadığı yönündeki soruyu ise Daniş, “Bizdeki bilgilere göre hedefin Türkler olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Bunu tam olarak bilemiyoruz. Afgan Polisi şu an bölgedeki incelemelerini ve soruşturmalarını sürdürüyor” şeklinde yanıtladı.

Patlama sırasında bölgede bulunan görgü tanıklarından Agacan isimli bir Afgan da açıklamasında, “Aracın geçişi sırasında şiddetli patlama yaşandı. Patlama sonrası araçtakilerin bölgede yaşayan Türkler olduğunu fark ettik ve Türklerden 3’ünün hayatını kaybettiğini gördük” dedi.