BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Af çıkarmak ihanettir!

Bakan Çiçek, Antalya'da af çıkarmanın ihanetle aynı anlama geldiğini söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde inşaatı tamamlanan Manavgat Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada Af çıkarmanın, ülkeye ihanetle aynı anlama geldiğini belirterek, hükümetin gündeminde, kesinlikle af kavramının bulunmadığını söyledi.

AF HUKUKA SAYGIYI AZALTIYOR

Manavgat Adliye Sarayı'nın açılışı törenine, katılmak için Antalya'ya giden Adalet Bakanı Cemil Çiçek, konuşmasına af çıkarmanın ihanetle aynı anlama geldiğini belirtti.
Çiçek,"Artık bir suç işlerim, arkadan af gelir çıkarım, demek yok. Kim bu ülkede affı çıkarıyorsa milletin başına en büyük belayı getiriyor. Hukuka saygıyı azaltan, devlet gücünü zaafa uğratan, aflardır.  'Suç işlerim, nasıl olsa bir iktidar gelir af çıkarır' devrinin artık kapanması gerekiyor" dedi.

CEZALAR AĞIRLAŞTI ONA GÖRE

 İnfaz kanunun değiştiğine ve cezaların ağırlaştığına dikkat çeken Çiçek, "Suç işleme temayülünde olanlar, bunun farkında mıdır değil midir bilmem. Cezaevlerinde daha çok yatacaklar, ömürlerinin büyük bir kısmı 4 duvar arasında geçecek. Herkes, hesabını kitabını ona göre yapsın. 

HORTUMCULARIN DAVALARININ TAKİPÇİSİYİZ

Kamuoyunun, hassas olduğu ve takip ettiği davalara değinen çiçek," Adına hortumcu denilen, milletin hakkına hukukuna el atmış, kurduğu bankanın içini boşaltmış, yemiş içmiş ve bu ülkede fakir fukaraya 46 milyar dolar borç ödemek zorunda bırakılmış bir kısım insanlar var. Bunlar, isim isim belli. Vatandaşlar, bunların davalarının hangi mahkemelerde olduğunu biliyor. O mahkemelerdeki arkadaşlarımızın, çok dikkat etmesi lazım. Vatandaşın hukukunu korumak, bizim borcumuzdur. Bu noktada, onların görevlerini layıkıyla yapabilmeleri için ne gerekiyorsa imkan sağlamalıyız" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından, Adalet Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi ve Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Soytürk tarafından davetlilere Adliye Sarayı gezdirildi. Bakan Çiçek ve beraberindekiler, adliye binasında bulunan baroda avukatları ziyaret etti. Adliye Sarayı'nda son olarak, Cumhuriyet Başsavcısı Soytürk'ün odasına gelen Adalet Bakanı Çiçek'e Antalya Baro Başkanı Zeki Durmaz tarafından plaket verilirken, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı da Bakan Çiçek'e günün anısına üzerinde Adliye Sarayı'nın resmi bulunan tabak ve Manavgat Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve üzerinde Manavgat Şelalesi'nin de bulunduğu bir tepsi takdim edildi.