BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  SPOR

Adnan Polat o sözü neden söyledi?

Adnan Polat, "Galatasaray Türkiyedir" sözünü yineledi. Peki Polat neye dayanarak bunu söylüyor?

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Diyarbakırspor maçı sonrası dönüş yolculuğunda Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalar yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalar şöyle:

Diyarbakır seyahatinin genel bir değerlendirmesiyle başlayalım. "Havaalanına indiğimizden yemeğe kadar, çok iyi davrandılar" dediniz. Uçağa binene kadar da aynı hoşgörü, aynı hürmet devam etti. Neler söylersiniz bu hoşgörü ve misafirperverlikle ilgili?

Öncelikle Diyarbakırspor'un Sayın Başkanına ve Yönetim Kurulu'na teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi uçaktan aldılar, tekrar uçağa bırakana kadar da bir dakika yalnız bırakmadıkları gibi çok ilgilendiler. Zaten dün akşamdan bu saate kadar boş vaktimiz olmadı. Bugün Diyarbakır’da çok yürüdük, halkın arasına girdik. Diyarbakır halkı da bize çok büyük sevgi ve ilgi gösterdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bugün maçta tribünde olan insanlardan da hep sevgi, samimiyet ve saygı gördük. Biz de saygılarımızı onlara iletiyoruz, teşekkür ediyoruz. Diyarbakır bu ülkenin en kıymetli topraklarından bir tanesi. Oradaki insanların hepsi bizim insanlarımız. Onları kucaklamamız lazım. Görüyorum ki biz onları kucakladığımızda, onlar bizi daha fazla kucaklıyor. Biz de sabırsızlıkla Diyarbakırspor'un İstanbul’a gelmesini ve onları memnuniyetle ağırlamayı bekliyoruz.

Sizin bir sözünüz var; "Galatasaray Türkiye’dir" diye. Bu sözün vuku bulduğu bir deplasman oldu. Sokağa çıktığınız andan itibaren müthiş bir ilgiyle karşılaştınız. Evleri ziyaret ettiniz, Galatasaray formaları dağıttınız. Bu müthiş ilgi hakkında neler söylersiniz?

"Galatasaray Türkiye’dir" lafının arkasında bir çok sebep var. Biz, Türkiye'nin hangi vilayetine gidersek gidelim, orada bütün kulüp başkanları, yöneticileri, taraftarlar ve halk, Galatasaray’a çok büyük bir sevgi ve ilgiyle yaklaşıyor. Galatasaray'ın bütünleştirici ve birleştirici bir unsur olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi kucaklayan bir düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. "Galatasaray Türkiye’dir" dememdeki nedenlerden bir tanesi de bu. Dolayısıyla Diyarbakır’da da aynı olayı yaşadık. Trabzon'a da, başka bir şehre gitsek aynı şey oluyor. Tabi Diyarbakır’ın özel bir durumu var. Özellikle de hafta başında Çetin Başkan'ım yaptığı açıklamadan çok ciddi şekilde üzülmüş, etkilenmiş. Bölgenin de hassasiyeti ortada. Bütün bu hassasiyete rağmen Galatasaray, hem kulüp tarafından, hem halk tarafından öyle bir karşılandı ki..Yani burada halkın, kulüp başkanının, taraftarın bizi kucaklaması kadar Galatasaray Kulübü'nün de bu durumda etkisinin olduğunu düşünüyorum. Onun için "Galatasaray Türkiye’dir" diyorum.

Bir parti lideri gibi, bir devlet başkanı gibi, bir spor kulübü başkanı ev ev gezerek, o insanların duygularını paylaşmaya çalışıyor. Galatasaray forması dağıttınız. Hatta bir bayan, belki duymamışsınızdır “Söyleyin yollarımızı da yapsınlar” dedi. Sizi bir politikacı gibi gördüler. Muazzam bir olaydı ve “futbolun asla sadece futbol olmadığı” gerçeğini doğrulayan bir hareket yaptınız.

Ben bu bölgeleri çok gezdim, biliyorum, tanıdık yerler. Belki Diyarbakır'a 50 sefere yakın gelmişimdir. Bugün gittiğimiz o fakir evleri, sokaklar da daha önceden bildiğim yerler. Benim oradaki amacım, oradaki insanların hangi şartlarda var olma savaşı verdiğini bütün Türkiye’nin görmesi için çaba sarfetmekti. Oradaki insanların unutulmaması içindi. Gittiğimiz yerlerde Galatasaray’ın büyüklüğünden dolayı bize gösterilen bir sevgi var. Bu sevgi de bizi mutlu ediyor.