BIST 9.949
DOLAR 35,23
EURO 36,75
ALTIN 2.975,83
HABER /  GÜNCEL

Adnan Oktar'dan Masonluk açıklaması

İki yıl önce canlı yayında İtalyan Mason Locası lideri Gian Franco Pilloni'den Masonluk diploması alan Adnan Oktar'dan masonluk açıklaması.

Abone ol

'33. Derece Mason Diploması' alan Adnan Oktar, "Dostluk, kardeşlik Müslümanlığın şartıdır. Masonlarla tanışmak da bu şartın bir gereğidir. Hiçbir valık Allah'ın emrinin dışına çıkamaz, aynı şekilde Masonlar da Allah'ın emriyle hareket ederler..." diye yazdı.

Harun Yahya takma adıyla bir dönem yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine çeken Adnan Oktar, twitter sayfasından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

screen-shot-2015-09-30-at-2.43.15-pm.png

screen-shot-2015-09-30-at-2.43.29-pm.png

mason.20150930154456.jpg

OLAY OLMUŞTU

Kendi televizyon kanalında törenle 'Mason' diploması alan Adnan Oktar, sonraki programında da Tapınak Şövalyelerine ve Masonlar hakkında övgü dolu konuşmalar yapmıştı. Oktar, programda Masonların ve Tapınak Şövalyelerinin "mehdi"nin gelişini beklediğine dikkat çekti ve neden mason olduğunu ise "Tebliğ yapacağım!..." diyerek açıklamıştı.

mason.jpg
En üstünde mason simgesi bulunan İnsan Hakları Beyannamesi  

MASONLUK NEDİR?

Yakın döneme kadar gizli bir örgüt olarak bilinen ancak son yıllarda kapılarını dünyaya açılan Masonluk nedir? 

Üç kutsal kitaba saygı vardır ama hiçbirine bağlanma yoktur. Başkanlarına üstad deniiyor.

YEMİN TÖRENİ

Kabul törenlerinde bos bir kitaba el basarlar. böylece herhangi bir kutsal kitap üzerine degil, kendi vicdanlari üzerine yemin ederler.

MASON NE DEMEKTİR?

mason duvarcı ustası demektir. Şakül, gönye, pergel, cetvel bunlar inşaatçı, mimarlık ve geometri araçlarıdır. üstad, usta, kalfa, çırak ... mason kademe, rütbe ünvanlarıdır.

Masonlukta kisilerde zengin veya fakir olma gibi bir ozellik aranmaz, seviyeli olmalari ve bellirli bir kultur duzeyine sahip olmalari yeterli. Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor. Dünyanın birçok ülkesinde 5 milyon üyesi ile değişik biçimlerde mevcuttur.

Masonlara göre masonluk, bütün insanlar için ortak koşulan insanlık ülküsü noktasında insanlar arasında sevgi, saygı, tolerans, hak eşitliği, evrensel kardeşlik ve bilimsel gelişmenin gerekliliğini kabul eder. Yine masonlara göre masonluk, "Bütün insanlar arasında, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin kurulmasını hedefleyen ve çalışmalarını hakikatin araştırılması yolunda yoğunlaştırmış bir fikir üst yapı kurumudur.

MASONLUK SEMBOLLERİ

ÜÇ SÜTUN

Mason localarında Jakin-Boaz sütunlarından ayrı olarak üç sütun daha bulunur. Bu sütunlar akıl, güzellik ve kuvveti sembolize etmektedir.

ÜÇGEN VE GÖZ

Masonluğun önemli sembollerinden biri olan üçgen ve göz, masonların güçlerini ve hakimiyetlerini gösterdikleri bir semboldür. Masonlar için, kendilerine bahşedilen sırları özenle korumaları gerektiğini ve gözün sürekli üzerlerinde olduğunu hatırlatmaktadır.

GÖNYE VE PERGEL

Bu sembolü, masonlara ait olan her mekanda ve her yerde görmek mümkündür. Çok eskiden gelen bir geleneğin işareti olarak görülmektedir. Bu geleneğin kaynağı da Hiram Usta’ya kadar dayanmaktadır. Masonlar, duvarcı Hiram Usta’nın kullandığını kabul ettikleri gönye ve pergeli kendilerine sembol olarak seçmişlerdir.

YILDIZ

Beş köşeli ya da altı köşeli yıldız sembollerini, masonlar sembolleri olarak benimsemişlerdir. Bu sembol içinde evrenin ulu mimarının remzi olan G harfiyle, yenileşen insanın sembolü olarak görülür.

GÜNEŞ VE AY

Bu semboller, masonluğa karşı olan kişileri dağıtmak ve disiplini sembolize eden sembollerdir. Bunlar, masonlukta önemli olan sembollerdendir.

TOKMAK

İlk mason üstadı olarak kabul edilen Hiram Usta’nın inşaat aletlerinden biri olan tokmak, masonluk sembollerinden biridir.

KARTAL

Masonluktaki en üst derce olan 33. dereceyi sembolize eden kartal, en önemli masonik sembollerden biridir. Amerika Birleşik Devletleri, kartal sembolünü 18. yüzyılda ulusal kuş olarak ilan etmiştir.

YEDİ KOLLU ŞAMDAN

Şamdanlar, mason localarındaki kutsal ateştir. Dekoratif bir eşya gibi görünse de, bulunduruldukları ortamda mason hakimiyetini simgeler.

MASONLUKTA DERECELER

1. Derece: Çırak
2. Derece: Kalfa
3. Derece: Usta
4. Derece: Ketum Üstat
5. Derece: Mükemmel Üstat
6. Derece: Sır Kâtibi
7. Derece: Nazır
8. Derece: Bina Emiri
9. Derece: Dokuzlar’ın Seçilmiş Üstadı
10. Derece: Onbeşler’in Seçilmiş Üstadı
11. Derece: Yüce Seçilmiş Şövalye
12. Derece: Üstat Mimar
13. Derece: Solomon Krallığı’nın Şövalyesi
14. Derece: Yüce Üstat (Kutsal Kubbe Büyük Seçilmişi)
15. Derece: Doğu Şövalyesi (Kılıç Şövalyesi)
16. Derece: Kudüs Prensi
17. Derece: Doğu ve Batı Şövalyesi
18. Derece: Salipverdi Şövalyesi (Güllü Haç Şövalyesi)
19. Derece: Büyük Pontif (Yüce İskoçyalı)
20. Derece: Düzenli Locaların Büyük Saygıdeğer Üstadı
21. Derece: Prusya Şövalyesi
22. Derece: Lübnan Prensi (Krali Balta Şövalyesi)
23. Derece: Sır Sandığı Başkanı
24. Derece: Sır Sandığı Prensi
25. Derece: Tunç Yılan Baş Şövalyesi
26. Derece: İskoçyalı Papaz (İnayet Prensi)
27. Derece: Kudüs Tapınağı’nın Hakim Amiri
28. Derece: Güneş Şövalyesi
29. Derece: Saint Andre Büyük İskoçyalısı
30. Derece: Seçilmiş Büyük Kadoş Şövalyesi
31. Derece: Büyük Müfettiş Kumandan
32. Derece: Kutsal Sır Yüce Prensi
33. Derece: Büyük Genel Müfettiş