BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  GÜNCEL

Adnan Hocacı manken gözaltında

Manken Ebru Şimşek gözaltına alındı. İşte gözaltınaalınma sebebi.

Abone ol

`Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar'ın `tehditle menfaat sağlamak' ve `çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' iddiasıyla 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı 34 sanıklı davanın bir numaralığı tanığı olarak gündeme gelen, eski manken Ebru Şimşek, İstanbul Kadıköy'de polislere hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Olay, saat 01.00 sıralarında Bağdat Caddesi Selami Çeşme'de meydana geldi. Cadde üzerinde kontrol yapan asayiş ekibi, durumundan şüphelendiği, Ebru Şimşek'in kullandığı ve yanında kardeşi Bihter Şimşek'in de bulunduğu 34 EM 601 plakalı, camları siyah filmle kaplı Opel Vectra marka otomobili durdurdu. Aracı ve evrakları kontrol eden polis ekipleri aracın muayenesinin en son 2005 yılında yapıldığını saptadı. Polis ekipleri bu durumu Şimşek'e söyledi. Şimşek kendisine söylenenler karşısında bir anda sinirlenerek, "Bu durum sizi değil, trafik polislerini ilgilendirir" dedi. Polis ekipleri ise yapılan kontrol sırasında herşeyin denetlendiğini ve aracının bağlanması için trafik ekiplerini çağıracaklarını belirtti.

Bunun ardından Şimşek'in aracı evrakları eksik olmasından dolayı bağlanarak Kadıköy Kuşdili Otoparkı'na çekildi. İyice sinirlenen Şimşek'in polislere, "Siz kimsiniz? Ben Adnan Hoca ile uğraşmış bir insanım. Siz benimle uğraşamazsınız. Sizler şu anda benim haklarımı gasp ediyorsunuz. Buna hakkınız yok" dediği ve hakaretler ettiği iddia edildi. Bunun üzerine polisler, Ebru Şimşek'ten davacı olduklarını söyleyerek kendisini ve yanında bulunan kardeşi Bihter Şimşek'i ifadeleri alınmak üzere Kadıköy Merkez Karakolu'na götürdü. Karakol girişinde görüntülenen Şimşek, basın mensuplarına, "Ben gereken açıklamayı yapacağım siz merak etmeyin" diyerek karakoldan içeri girdi. Şimşek kardeşler, ifadelerinin alınmalarının ardından savcılığa çıkmak için nezarethanede bekletildi.

Ebru Şimşek ve kardeşi Bihter Şimşek, bu sabah da `polise hakaret' suçundan Kadıköy nöbetçi savcıya ifade vermek üzere Kadıköy Adliyesi'ne götürüldü.

Öte yandan bütün bunların yaşandığı sırada görgü şahitlerinin iddiasına göre, Ebru Şimşek'in cep telefonu ile kayıt yaptığı ve bu kayıt sırasında polislere ağır ithamlarda bulunduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.