BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Adı İvan ama Soyadı Kıpçak!

MHP'li Yıldırım, 7 Gagavuz öğrenciye yardım ediyor. Ama İvan'ın soyadı Kıpçak, diye...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Adana milletvekili Recai Yıldırım, Türkiye'de okuyan 7 Gagavuz Türk'ü öğrenciye maddi yardımda bulunuyor. Öğrencilere yardıma rastlantı olarak başlayan Yıldırım, Adı İvan soyadı Kıpçak olan bir öğrenci ile tanışınca, öğrencilere burs vermeye karar vermiş.

Bir toplantı sırasında yanına gelen bir yabancı öğrenci ile tanışan MHP'li Recai Yıldırım, önce bu İvan isimli öğrencinin Rus kökenli olduğunu düşünmüş. Ancak daha sonra soyadının Kıpçak olduğunu öğrenmiş. Öğrenci ile sohbete başlayan MHP'li Yıldırım, Kıpçak Türk'ü olduğunu tahmin ettiği için yakın ilgi göstermiş. Türkiye'de zor koşullarda eğitim gördüğünü öğrendiği öğrenciye yardım sözü vermiş.

Ardından İvan'ın diğer arkadaşları ile tanışmış. Toplam 7 Gagavuz Türk'ünü karşısında bulan MHP'li Recai Yıldırım, tüm öğrencilere burs vermeye karar vermiş.

Şu anda Türkiye'de çeşitli Üniversitelerde okuyan 7 Gagavuz Türk'ünün hamiliğini yapan Yıldırım, her ay öğrencilerin hesabına otomatik olarak paralarını yatırıyor. Yıldırım, kendisi gibi maaşını öğrencilere burs vermeye ayıran Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i de örnek göstererek, "maddi gücü iyi olan milletvekilleri milletvekilliğinden aldığı maaşını bu tür sosyal yardımlara ayırmasının doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.