BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,99
ALTIN 2.804,27
HABER /  GÜNCEL

Adana'ya Taylandlı gelin

Adana'da, Kayserispor Tekerlekli Basketbol takımı oyuncusu Kadir Yılmaz Taşçı (31), bir maç için gittiği Tayland'da gönlünü kaptırdığı Wijttrea Sangotaga adlı genç kızla evlendi.

Abone ol

Taşçı ile evlenen genç kız müslüman olarak "Ayşe" ismini aldı. Bebekken yanlış iğne sonucu belden aşağısı tutmayan Kadir Taşçı ile Taylandlı Wijttrea Sangotaga'nın aşkı engel tanımadı.

Taşçı, 1.5 yıl önce bir turnuva için gittiği Tayland'da bir takımın başında liderlik yapan Sangotaga ile tanıştı. Turnuva boyunca arkadaşlıkları ilerleyen Taşçı ve Sangotaga, 1,5 yıl da MSN üzerinden arkadaşlıklarını sürdürdükten sonra evlenmeye karar verdi.

Taşçı, bir hafta önce Tayland'a ikinci kez giderek Sangotaga'yı Türkiye'ye gelin olarak getirdi. Türk ve Taylandlı çiftin nikahı Çukurova Belediyesi Evlendirme Dairesinde kıyıldı. Damat, nikah törenine eşi ile birlikte kendi sürdüğü arabayla geldi. Önce gelin araçtan inerek damadın araçtan inip tekerlekli sandalyesine binmesine yardımcı oldu. Ardından tekerlekli sandalyeyi sürerek eşini nikah salonuna getirdi. Bu arada gelinin boynundaki "Kadir" yazılı altın kolye dikkat çekti.

Gelin ve damadın nikah salonuna gelmesinin ardından Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Deniz, Cumali Kaya ve Bahattin Kara şahitliğinde nikahı kıydı. Sangotaga, belediye başkan yardımcısının "Taşçı ile evlenmek istiyor musunuz ?" sorusuna Türkçe "Evet" diye cevap verdi. Damat ise evet dedikten sonra arkadaşlarının patlattığı konfeti nedeniyle bir an korktu. Nikah kıyıldıktan sonra belediye başkan yardımcısı evlilik cüzdanını geline verdi.

Damat Taşçı, Sangotaga'nın kendisini çok sevdiği için müslüman olmak istediğini ve "Ayşe" ismini begendiğini belirterek şöyle konuştu: "Ben tekerlekli basketbol oyuncusuyum. Yaklaşık 1.5 yıl önce Tayland'a maça gitmiştik. Orada tanıştık. Daha sonra ben Türkiye'ye dönüş yaptım ama biz msn'den görüşmeye başladık ve kendisine aşık olduğumu söyledim. O da benden hoşlandığını söyledi. Bu yıl kısmet oldu gittim getirdim ve evlenmeye karar verdik. Mutluyum iyi ki gidip getirmişim. Çok sevdiğim için 10 bin kilometre giderek onu getirdim. Kendisi benim müslüman olduğumu biliyor. Ben ona müslüman ol demedim ama o gelip bana müslüman olmak istediğini söyledi. İsmini de değiştirmek istediğini belirtti. Ayşe ismini beğendi ve o ismi aldı."

Gelin Ayşe Taşçı ise eşini çok sevdiğini ve evlendiği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bana çok iyi bakıyor ve değer veriyor. Onunla evlendiğim için çok mutluyum" diye konuştu