BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana ın gururu Köşke çıkacak

Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, tekvandoda genç bayanlar dünya ikincisi olan Adanalı Nafia Kuş'u köşke davet etti.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen, 81 ilin gizli kalmış yıldızlarının Köşke davet edilmesi yönündeki çalışma bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda, Adana'dan Sarıçam Sevim Tekin Lisesi 2. sınıf öğrencesi Nafia Kuş, bu yılki programa davet edildi.

Aynı zamanda Doğdu Spor Kulübü'nde spor yapan Kuş, 7 Mart'ta Meksika'nın Tijuana kentinde düzenlenen dünya tekvando şampiyonasında, genç bayanlar 68 kilogramda dünya ikincisi olmuştu.

Yine 2009'da Kore'de dünya ikincisi olan Kuş'un bir balkan şampiyonluğu bir de Avrupa ikinciliği bulunuyor. 2012 Olimpiyat Oyunları'nda büyüklerde Türkiye'yi temsil edebilmek için çalışmalarını yürüten Nafia Kuş, inşaat işçisi bir babanın ve ev hanımı bir annenin çocuğu.

Çankaya Köşkü'ne çıkmadan önce Hocası Ramazan Doğdu ile birlikte Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'yi ziyaret eden milli sporcu, Adana'yı en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kuş'un hocası Ramazan Doğdu, sporcusunun başarılarının devam edeceğine inandığını kaydetti. Doğdu, Belediye Başkanı Zenbilci'nin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Şu anda üç sporcumuz yarışıyor. Adanalının gururu Nafia Kuş, Sarıçam ilçesinden çıktı. Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrunnisa hanım her ilin en başarılı sporcularını köşke davet ediyor. Adana'dan da Nafia'yı çağırdı."

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Sarıçam'ın ve Adana'nın ismini dünyanın her yerinde duyuracak olan Nafia'nın maddi manevi yanında olduğunu söyledi.