BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  MEDYA

Adanada basın semineri

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ''12. Yerel Medya Semineri'', Adana'da gerçekleştirilecek.

Abone ol

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ''12. Yerel Medya Semineri'', 13-14 Nisan tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, seminer, Adana Valiliği ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliğiyle yapılacak.

Adana'nın yanı sıra, Aksaray, Hatay, Osmaniye ve Mersin ile ilçelerinden yaklaşık 200 yerel medya mensubunun iştirak edeceği seminerin açılışında, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Adana Valisi Cahit Kıraç birer konuşma yapacak.

İki gün sürecek seminere, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve
Genel Müdürü Hilmi Bengi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan
Erinç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Kanal D Ankara
Temsilcisi Mehmet Akarca, Turkish Daily News Gazetesi Genel Yayın
Yönetmeni Yusuf Kanlı, Yeni Adana Gazetesi'nin sahibi Çetin Remzi
Yüreğir, TV-8 Program Müdürü Erkan Tan, Türkiye Gazetesi Sorumlu
Müdürü Behçet Fakihoğlu, Zaman Gazetesi Haber Müdürü Ali Akkuş, RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik, Anadolu Üniversitesi İletişim
Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Erkan Yüksel, Bilgi
Üniversitesi öğretim görevlisi Can Baydarol, Ankara Üniversitesi
İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Abdulrezzak Altun, Basın
Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İkinci Hukuk Müşaviri Süheyla
Aydos ve Associated Press foto muhabiri Burhanettin Özbilici konuşmacı
olarak katılacak.

Seminerde, ''Yerel Medyanın İşlevleri ve Yerel Medya'', ''Medyada Öz Denetim ve Meslek Örgütleri'', ''Ajans Haberciliği'', ''Türkiye-AB İlişkileri'', ''Haber Fotoğrafçılığı'', ''Yerel Medyada Güven Sorunu'', ''Basın İlan kurumu ve Resmi İlanlar'', ''İfade Özgürlüğü ve TCK'daki Hükümler'', ''Haber Yazma Teknikleri ve Uygulamaları'', ''Radyo-TV'de Görüşme Teknikleri ve Medyada Türkçe'nin Kullanımı'', ''Basın Kanunu ve Bilgi Edinme Kanunu'', ''RTÜK'ün Oluşumu, Görevleri, Yetkileri, Uygulamaları ile Radyo ve Televizyon Yayıncılığı'', ''Türkiye'de Televizyon Yayıncılığı'' ve ''Türk Dış Politikası'' gibi konular ele alınacak.

Seminer çerçevesinde ayrıca, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Geçmişe Bir Yolculuk'' adlı fotoğraf sergisi izlenime sunulacak.