Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'li Rahip Brunson davasında savcı değişikliğiyle ilgili, "Davanın savcısı değişmedi sadece iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir işlem" dedi. Af konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyledikleri dışında söylenecek birşey olmadığını ifade etti.
Abone olMHP'nin af talebi ısrarı sürerken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den af konusunda flaş bir açıklama daha geldi. Adalet Bakanı Gül, Rahip Brunson davasında savcı değişikliğiyle ilgili olarak da "Davanın savcısı değişmedi sadece iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir işlem" dedi.
SÖYLENECEK ŞEYİ ERDOĞAN SÖYLEDİ... Bakan Gül, “Bu konuyla (af) ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi. Adalet Bakanı Gül, cezaevlerindeki doluluk oranının azaltılmasıyla ilgili olarak da, "Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
BRUNSON DAVASINDA SAVCI DEĞİŞİMİ RUTİN... Adalet bakanı Gül, ABD'li rahip Brunson davasında savcının değişmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Davanın savcısı değişmedi sadece iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir iş bölümüdür. Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeyler. İzmir Başsavcılığının yapmış olduğu tasarruftur. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür...”
DARBE GİRİŞİMİ İÇİN 289 DAVA VAR... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara yönelik, "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203'ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba af çıkışı! MHP ile ittifak var mı?
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan dönüşü uçakta MHP'nin af teklifiyle ilgili şunları söylemişti: "Kader mahkumları meselesini anlamış değilim. Kime kader mahkumu denir çok çok önemli. Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur. (...) Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. İlke şu, devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur."