BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Açılım karşıtları bu şarkıya karşı

Ünlü sanatçı Nihat Doğan piyasalara çıkan son albümü ile 'açılımı' istemeyenlerden tepkiler almaya başladı. İşte o şarkı...

Abone ol

Uzun bir süredir stüdyo dışına çıkamayan arabesk-fantazi müzik sanatçısı piyasaya ilk açılım kasetini sürerken kendi tarzında da değişiklik yaptı.

İnternette hayranları tarafından çok hızlı yayılan parçanın ardından tehditler alan ünlü sanatçı soruları cevaplandırdı. Doğan, kaseti çıkıp ardından ‘Türk-Kürt kardeştir’ demeye başladığı andan itibaren açılım karşıtlarından ölüm tehditler almaya başladığını ve bu durumun bir takım çevreleri rahatsız etmesine anlam veremediğini söyledi.
 
Doğan ‘Bu toprakların geleceğine ve barış içinde bir yaşama katkı sağlamak için her zaman çaba sarfedeceğim. Eğer benim ölümüm bu tpraklarda barışa katkı sağlayacaksa seve seve olsun. Barışı baltalamak isteyenler benim bu parçamdan dolayı olumsuz tepki gösterebilirler ama ben Türkiye için doğru olanı yaptım, yapmaya da devam edeceğim.’ diyerek açılıma olan inancını tekrarladı.
 
Türk Halk Müziğinden Rap müziğe bir harmanlama yapan Doğan Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği ‘1071’ parçasıyla tam bir açılım yaptı.  
 
Alparslan’ın Anadolu kapılarını araladığı tarih ‘açılım’ için destek parçası oldu
Muş’lu olan sanatçı, aynı zamanda Alparslan’ın 1071 yılında Anadolu’ya Türklerin ilk ayak bastığı tarihi söz ve bestesiyle destekledi.
 
Kürt olan sanatçı açılım sürecinin devam etmesi gerektiğini ve bunun için de kendisinin gönülden inanarak bu parçayı yaptığını belirtirken; ‘Türk-Kürt kardeşliğine karşı yapılacak en önemli baltalama açılımın bitmesidir. Bugün parçada da anlatılan kardeşliğin devamıdır. 1071’de başlayan süreç bugünde kardeşlik olarak devam etmelidir’ diyerek parçasının öneminden bahsetti.
 
Açılım parçası ‘yeni imajla’ oldu
Açılımın ilk parçası olarak piyasalara çıkan 1071 parçası Nihat Doğan’ın yeni imajı ile de farklı bir mesaja dönüştü.
 
Parçadan dolayı tehdit edildi
Sanatçı ‘açılım’ için yapmış olduğu ‘1071’ den dolayı zaman zaman tehdit aldığını ve parçaya karşı olanların olumsuz tepkisine rağmen çok olumlu tepkiler aldığını, hayranlarının kendisine bu parçadan dolayı sürekli destek mesajları verdiğini’ belirtti.

Kaynak: Cafesiyaset