BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,86
ALTIN 2.821,84
HABER /  GÜNCEL

Acılı aileden PKK'ya çağrı!

PKK tarafından kaçırılan evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Zihni Koç'un ailesi terör örgütüne ve yetkililere seslendi

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaklaşık 8 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Zihni Koç'un ailesi çocuklarının bir an önce kurtarılmasını istedi.

Merkez Karaali Köyü'nde yaşayan iki çocuk babası çiftçi Veysel Koç (54), basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunun kaçırılmasının ardından ailesi ile zor günler yaşadığını, eşi Gülsüm Koç'un (56) bu üzüntüyle hasta olup öldüğünü kaydetti. Yaşlı gözlerle oğlunun biran önce serbest bırakılmasını isteyen Veysel Koç, ''Eşim kalp krizinden vefat etti. Evimiz perişan durumda. Yetkili ve ilgililerden yardım bekliyoruz. Mümkünse biz biran önce oğlumuza kavuşmak istiyoruz. Tek isteğimiz oğlumuzun bir an önce serbest bırakılması''diye konuştu.

"EŞİMİN YÜREĞİ DAYANMADI"

Oğlu ile birlikte kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'un serbest bırakıldığı gün eşi ile birlikte sabaha kadar uyumadıklarını, telefon beklediklerini, yollara baktıklarını, oğullarının da serbest bırakılabileceği düşüncesi ile umutlandıklarını anlatan baba Veysel Koç, şöyle konuştu: ''Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eşim bu acıya yüreği dayanamadı. 7 ay oldu. Aç, susuz, sıkıntı içindeyiz. Yollara bakmaktan tükendim. Sayın başbakandan, cumhurbaşkanından, BDP milletvekillerinden yardım bekliyorum. Allah rızası için bize de bir ilaç olsunlar, çocuğumuzu göndersinler. İki torunum babamız gelecek diye bekliyorlar. Allah rızası için bizlere bir yardım eli uzansın. Yetkililerden bunu bekliyorum.''

"GELİNİM DE KÜRT"

Oğlunu kaçıranlara da seslenen baba Veysel Koç, Türkler ve Kürtlerin din kardeşi olduğunu belirterek, ''Bizim kimse ile davamız yok. Türk-Kürt kardeştir. Bizim gelinimiz de Kürt. Bizim kimseyle bir alıp veremeyeceğimiz yok. Biran önce Allah rızası için çocuğumuzu bıraksınlar. Bir tane oğlum var'' şeklinde konuştu.

BABASINI GÖREVDE SANIYOR 

Olayın ardından gelini ve torunları ile birlikte yaşadıklarını anlatan Veysel Koç, 4 yaşındaki küçük torunu Hasan Hüseyin Koç'un babasının kaçırıldığından haberi olmadığını, babasını halen görevde olduğunu bildiğini, 12 yaşındaki büyük torunu Alican Koç'a ise söyleyecek söz bulamadıklarını söyledi. Kaçırıldığı öne sürülen Uzman Çavuş Zihni Koç'un kız kardeşi Arzu Koç ise ağabeyinin kaçırılmasının ardından ailelerinin dağıldığını, annesinin evlat acısıyla öldüğünü ifade ederek yetkililerden yardım istedi.Zihni Koç'un 11 yıllık hayat arkadaşı Mihrican Koç da eşinin serbest bırakılmasını isteyerek iki oğluna söyleyecek söz bulamadığını, küçük oğlunun 'Babam niye gelmiyor? Babamın komutanları mı babama izin vermiyor? Babamın görevi daha bitmedi mi?' diye sorduğunu ancak oğluna cevap veremediğini söyledi.