BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,05
ALTIN 2.836,12
HABER /  GÜNCEL

Acil servise para ödememenin formülü!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ acil servislerde para ödememenin formülünü açıkladı. İşte o önemli açıklama

Abone ol

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, hastanelerin acil servislerinde para sorunu yaşanmaması için vatandaşların ambulans çağırmasını ve hasta ayakta ise öncelikle devlet hastanesine gitmelerini önerdi.

Bakan Akdağ, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olsun ya da olmasın acil hastalar için hiçbir hastanede para alınmaması gerektiğini, fakat hasta ayakta ise özellikle SGK ile anlaşması bulunmayan hastanelerde sorunlar yaşandığını belirtti.

KİMSE PARA İSTEYEMEZ

İstanbul’da yaşayan vatandaşların çok sayıda hastane seçeneği bulunduğunu, acil durumda doğrudan anlaşması olmayan hastaneye gidilmesini gerektirecek bir durum olmadığını kaydeden Akdağ, şöyle konuştu: “Vatandaşa şunu öneriyorum; diyelim çok ağır bir hastalık oldu. Kalp krizi geçirdiniz, 112 ambulansı sizi hastaneye götürdüğünde kimse para isteyemez. İsterse mutlaka haberimiz olsun. Ağır hastayı taksiye atıp, en yakın hastaneye götürün. Bunun dışında, ayakta olan bir hastayla acile gidecekseniz devlet hastanesine gidin ki, bu tartışmaları yaşamayın. Gittiğiniz hastanede doktorun, durumunuzun acil olmadığını söyleme hakkı var. O zaman devlet hastanesine gidersiniz. Özele giderseniz yüzde 30-70 arasında fark ödersiniz.”

“112 İLE DOLAŞMAZSINIZ”


Akdağ, 112 ambulanslarının bir başka avantajının da boş hastane bulmak için hastanın dolaşmaktan kurtarılması olduğunu söyledi. Kurulan sistemle tüm Türkiye’de yoğun bakım yatakları, acil ameliyathaneleri ve ekiplerin durumunun bir merkezden kontrol edilebildiğini kaydeden Akdağ, böylece kaza geçiren bir hastanın hiç dolaştırılmadan ameliyathanesi boş olan en yakın hastaneye ulaştırılabildiğini anlattı.