BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Acıkmadan bitecek grev

DTP'liler açlık grevine başladı. Hakkari'de DTP il binasında yapılan açlık grevine 15 kişi katılıyor. Ama bir nokta var ki...

Abone ol

DTP, operasyonların durması, cezaevlerin üzerinde bulunduğu öne sürülen baskılar ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın tutulduğu İmralı Cezaevi'nin kapatılması istemiyle açlık grevine başladı. Ama bu grev cezaevlerinde yapılan açlık grevlerinden biraz farklı. Çünkü sadece 2 gün sürecek.

DTP'lilerin basın açıklaması sırasında ‘Sayın Öcalan', ‘Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo', ‘Demokratik Özerklik İstiyoruz' sloganları atarken ‘Adaletsiz Kafirler Partisi', ‘İmralı Cezaevi kapatılsın' yazılı pankart açtı.

Hakkari Altay Caddesi'ndeki DTP İl binası salonunda toplanan 15 partili, düzenledikleri basın toplantısında 2 gün süreyle açlık grevi başlattıklarını bildirdi.

Grup adına açıklama yapan ‘DTP Kadın İnisiyatifi' üyesi Medine Duran, genelde cezaevlerindeki baskılar, özelde ise Abdullah Öcalan'ın tutulduğu İmralı Cezaevi'nin kapatılması için açlık grevi başlattıklarını söyledi.