BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,88
ALTIN 2.807,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Açık Mikrofonda söz engellilerin

Konak Belediyesi ve CHP Konak İlçe Başkanlığı engelliler komisyonu işbirliğiyle engelli vatandaşların katıldığı “Açık Mikrofon” adlı panel düzenlendi

Abone ol

Engelli vatandaşların ve yakınlarının ilgi gösterdiği panelde, katılımcılar tüm istek ve şikayetlerini dile getirdiler.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, engelli dostu bir belediye olduklarını ve engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak tüm çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Kent yaşamında mimarı düzenlemelerden, okullarda rampalara kadar uzanan bir dizi soruna çözüm getirdiklerini hatırlatan başkan Tartan, “Önemli olan büyük bir içtenlik ve sevgi ile yaşam biçimimizi sürdürebilmektir. Sevgiyi ön plana çıkararak yaşamımıza devam etmektir. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak bizim en önemli görevimizdir ”dedi.

CHP Konak ilçe Başkanı Aytekin Tunus da bedensel ve zihinsel engellilerin de söz sahibi olabilmelerinin önün açmak amacıyla kurulan engelliler komisyonunun çalışmalarında önemli bir mesafe aldığını söyledi. Açık Mikrofon panelini, CHP Konak İlçesi Engelliler Komisyonu Başkanı Emel Karadağ, Karabağlar meclis üyesi Uğur Yelekli ve İl Genel Meclis üyesi İsmet Dutar yönetti.

Engelli vatandaşlar panelde hem sorunları ilettiler hem de ilettikleri sorunlara çözümler önerdiler. Görme engelli ve bedensel engellilerin kaldırımlarda yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Başkan Tartan, kent içinde engellilerin,bir noktadan diğerine sorun yaşamadan gideceği yol ve kaldırım düzenlemelerinin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.