BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Abidin'in albümü müzik marketlerde

Albüm ilk kez ayni anda ABD'de yayinlanan ilk Türk albümü olmak özelligini de tasiyacak.

Abone ol

Halkin oylarıyla 7 Subat 2004 tarihinde Türkiye'nin ilk pop starı seçilen Abidin'in beklenen albümü, "Asktan Yana" adıyla bugün müzik marketlerdeki yerini alıyor.

Albüm ilk kez ayni anda ABD'de yayinlanan ilk Türk albümü olmak özelligini de tasiyacak.

ABIDIN: "ÇOK HEYECANLIYIM, KENDIMI SÜREKLI KIRMIZI ODADA HISSEDIYORUM."

Bugün tüm müzik marketlerde yerini alacak ilk albümü "Asktan Yana" için Abidin; "Bu çok farkli bir heyecan kirmizi odada bile bu kadar heyecanlanmadim. Bana oy vererek pop star seçen kisilere karsi kendimi sorumlu hissediyorum.Umarim onlarin begenilerine layik olabilirim. "seklinde konusuyor.

KENDI ALBÜMLERININ HIT SARKILARINI ABIDIN'E VERDILER..

Abidin'in albümünde Yildiz Tilbe'nin kendi albümü için ayirdigi ancak bErcan Saatçi'nin dinlediginde Tilbe'yi ikna ederek aldigi "Askin Yükünü Tasiyamayiz" isimli parçanin yani sira Çelik Erisci'nin yine kendi albümü için yaptigi "Iki Satir" isimli sarkisi, Ilhan Sesen'in "Penceremde Yagmurlar" , Fuat Güner ve Aysel Gürel'in "Mor Perdeler" isimli sarkilari yer aliyor. Albümde ayrica Ercan Saatçi'nin "Bavulunu Valizini" ve "Seni Seviyorum" isimli sarkilari da bulunuyor.

BIR ÇOK ÜNLÜ ISIM DÜZENLEMELERI YAPTI..

Müzik yönetmenligini Iskender Paydas'in yaptigi albümde Iskender Paydas tam 5 sarkiya düzenlemeci olarak imza atti. Ayrica Erdem Kinay ,Mustafa Ceceli ,Fuat Güner ve Ercan Saatçi' nin de albümde düzenlemeleri bulunuyor.

HERKESIN SÖYLEMEK IÇIN YARISTIGI "POSO MOU LIPI" TÜRKÇE SÖZLERLE ABIDIN'IN ALBÜMÜNDE..

Ünlü Yunan besteci Sotis Valanis'in tüm Akdeniz ülkelerinde bir numaraya yükselen sarkisi "Poso Mou Lipi" yi Türkçe sözlerle söyleyebilmek için besteciyle irtibata geçen DMC yetkilileri bu sarki için 12 Türk sanatçisinin basvurdugunu ögrendi.

Yunanli besteci Türkçe sözleri ve demo kayitlari dinledikten sonra bu sarkinin sadece (exclusive) Abidin'e verdigini açikladi. Besteci , Emre Altug , Dilek Budak, Ziynet Sali gibi bir çok sanatçinin da basvuruda bulundugunu ancak Abidin'in söyleme tarzina hayran kaldigini bu yüzden tercihini Abidin'den yana kullandigini belirtti..