BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

ABDyi zıplatan uçak kazası

Amerika'da Airbus A320 tipi bir yolcu uçağının Hudson nehrine düştü. Mucize gibi bir iniş yapan kaptan kahraman ilan edildi.

Abone ol

ABD'nin New York kentinde Airbus 320 tipi yolcu uçağı New Jersey ile Manhattan arasında bulunan Hudson Nehri'ne zorunlu iniş yaptı yaptı. Uçaktaki 148 yolcu ile 6 mürettebat kurtarılırken, uçağın kuş sürüsüne takılarak, motor arızası yaşadığı açıklandı.

New York'tan North Caroline eyaletindeki Charlotte kentine gitmekte olan uçağın, La Guardia Havaalanı'ndan kalktıktan yaklaşık 5 dakika sonra kuş sürüsüne rastladı ve Hudson Nehri'ne acil iniş yaptı.

Mucize kurtuluş anının fotoğrafları
İÇİN TIKLAYIN!
 


Yaklaşık 148 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan US Airways'a ait Airbus 320 tipi uçaktan can yelekleri takan tüm yolcular, olay yerine hemen gelen yardım botları tarafından uçaktan kurtarıldı.

Hudson Nehri'nin dondurucu sularından çıkan yolcular gazetecilere, çok korktuklarını, ancak herkesin kurtarıldığına inandıklarını söyledi.

UÇAĞI EN SON PİLOT TERK ETTİ

Uçağın kaptan pilotu kurtarma işlemlerinin ardından, uçaktaki yolcuların tamamı kurtarıldıktan sonra uçağı terk etti. New York Belediye Başkanı Bloomberg, " Uçağın pilotu ile konuştum, son derece soğukkanlı ve başarılı bir şekilde uçağı Hudson nehrine indirdi, o bir kahraman’’ dedi

Nehirdeki A320 tipi uçak ise yavaş yavaş batmaya başladı. La Guardia'dan kalkan uçak Charlotte'a, North Carolina'ya gidiyordu.