BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan evlilik yolunda!

İmralı'da 'tecrit ediliyor' haberine inat Öcalan'ın nişanlandığını söyledi. Tabii ki tamamen espri!

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Öcalan'ın tecrit edildiği iddiaların doğru olmadığını söyleyerek bunu esprili bir dille yalanladı: "Avukatlardan biri ile nişanlanmıştır. Nişanlısı Öcalan'ı 640 kez İmralı'da ziyaret etmiştir' diyerek ironi yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir teröristin başvurusu üzerine AİHM'in verdiği kararı kamuoyuna açıkladı. Güneş'in haberine göre; Hafta başı yanına 5 terörist daha gönderilen Apo'nun 'Tecrit edildiği' iddialarını kesinlikle yalanlayan raporda şu çarpıcı ifadeler yer aldı:

HER ŞEYİ VAR

'Abdullah Öcalan'ın bulunduğu hücre, bir tutuklu için yeterince büyüktür. Işıklanması için pencere bulunmaktadır. Hergün 2 saat yürüyüş alanına çıkmaktadır."

Oktay Vural 'nişanlandı' yorumunun tamemen bir ironi olduğunun üzerini çizdi. Bu yorumu yaparken Çakal Karlos'a benzeterek bu yorumu yaptığını söyledi.

Çakal Karlos'la ilgili AIHM kararını açıkladı:

"Sante cezaevinde tecrit halinde tutulduğu süre boyunca telep edenin tek başına barındırıldığı hücrenin bir tutuklu için yeterince büyük olduğunu, bir yatak, bir masa, bir tuvalet köşesi ve doğal güneş ışığı almasını sağlayan bir pencere içerdiğini gözlemler.

(...) Sözkonusu başvurucu, sadece diğer hükümlülerle değil, aynı zamanda gardiyanlarla da irtibat kuramadığı olgusuna dayanmaktadır. Bununla birlikte haftada iki defa doktor tarafından, ayda bir kez rahip tarafından ve 58 avukatı tarafından çok sık olarak ziyaret edilmiştir. Kaldı ki mahkemedeki avukatlardan birisi onun nişanlısı olmuş ve 4 yıl 10 aylık süre içerisinde onu 640 kez ziyaret etmiştir. Mahkeme bu olgulardan başvurucunun duygusal olarak ve sosyal olarak tamemen bir tecrit altında tutulmuş olduğu sayılmayacağı sonucunu çıkarmıştır.

 ural bu konuda bir de espri yaptı: Hatta avukatlardan biri ile nişanlanmıştır. Nişanlısı Öcalan'ı 640 kez İmralı'da ziyaret etmiştir'

Konuşmasına şöyle devam etti:

TAM BİR TESLİMİYET

Raporu açıklayan Oktay Vural şu yorumu yaptı: Duygusal ve sosyal olarak bir tecritten söz etmek imkanı yokken, 40 bin kişinin ölümüne sebebiyet vermiş birisini 5 yıldızlı otelde mi tutacaksınız? Bu doğrudan doğruya bir dayatmanın, teslimiyetin yansımasıdır...